Huuhkajat haki Kazakstanista elintärkeän 2-0 (1-0)-voiton ja näin MM-haaveet pysyivät elossa. Samalla Teemu Pukki nousi miesten A-maajoukkueen kaikkien aikojen maalitilaston ykköseksi.

Ottelun alku oli tunnusteleva ja suomalaisittain tahmea. Lisää harmia toi Joel Pohjanpalon loukkaantuminen, kun hän sai tärskyn kasvoihinsa. Pohjanpalo joutui tulemaan vaihtoon 33. minuutilla.

Kymmenen minuuttia ennen taukoa alkoi vihdoin tapahtua ja Suomi sai hyökkäyspelin lukon auki. 37. minuutilla Glen Kamara näki Robin Lodin juoksun ja hän syötti matalan syötön maalille. Albin Granlund pääsi kokeilemaan, mutta veto meni niukasti ohi. Muutamaa minuuttia myöhemmin ja Granlund oli jälleen lähellä. Kazakstanilaispuolustaja sai päänsä väliin Niko Hämäläisen keskitykseen, mutta pallo putosi Granlundille, jonka hieno puolivolley kilpistyi ylärimaan.

Pari minuuttia siitä ja Urho Nissilä pääsi puskemaan Kamaran sekä Hämäläisen esityöstä. Heti seuraavassa hyökkäyksessä hyvän kuvion päätteeksi Fredrik Jensen haki Lodia puskupudotuksella, mutta Lod ei aivan ylettänyt riittävästi palloon siirtääkseen sen maaliin.

Viimeisellä minuutilla hanat vihdoin aukesivat. Lod nosti pallon rangaistusalueelle ja pallo jäi pyörimään kazakstanilaispuolustajan jalkoihin. Pukki kiitti, otti pallon pyörähti ja sijoitti pallon varmasti maaliin.

Pukki teki vielä lisäajalla yhden maalin, mutta se hylättiin niukkana paitsiona.

Suomi aloitti toisen puoliajan miten päätti ensimmäisen. Jo kolmannella minuutilla Pukki onnistui jälleen. Kazakstanin maalivahti ei saanut Nissilän tulista laukausta vangittua ja Pukilla oli helppo työ siirtää pallo tyhjään maaliin.

Samalla maali oli Pukille maajoukkueuran 33. Sillä hän ohitti Jari Litmasen kaikkien aikojen eniten maajoukkuemaaleja tehneenä pelaajana.

Pukilla oli vielä mahdollisuus lisätä johtoa tunnin kohdalla. Kazakstanin maalivahti sylki eteensä Jensenin tulisen laukauksen ja pallo tuli Lodille, joka tarjoili Nissilälle. Nissilällä oli erinomainen paikka laukoa maaottelu-uransa avausmaali, mutta hän siirsi vielä keskelle, jossa Pukilla oli käytännössä tyhjä maali edessään. Kazakstanilaispuolustaja onnistui kuitenkin blokkaamaan laukauksen.

Ottelun lopussa tahti vähän rauhoittui eikä maalipaikkoja tullut enää liukuhihnalta. Lod pääsi vielä yrittämään, mutta tällä kertaa Kazakstanin maalivahti oli edessä ja lopussa Jensen pääsi yksin läpi, mutta yritys meni yli.

Voitolla Suomi nousi Ukrainan kanssa tasapisteisiin lohkon kakkoseksi. Asetelmat muuttuvat kuitenkin vielä, sillä Ukraina kohtaa Bosnia ja Hertsegovinan myöhemmin tiistai-iltana.