Tässäkö seuraava mies Huuhkajiin? Joukkueensa kapteeni Espanjassa, unelmana La Liga: ”Veikkausliiga on vaihtoehto”

© Kuva: Getty Images
Torino ja Wolves vastakkain! Lunasta riskitön veto tai talletusbonus!

Rico Finnäs muutti Suomesta Espanjaan vanhempiensa mukana vain neljävuotiaana.

Baskimaahan muuttamisen yhteydessä Finnäs aloitti myös jalkapallon. Ensin hän meni englantilaiseen joukkueeseen, josta tie vei kolmen eri espanjalaisseuran kautta Ranero CF:n joukkueeseen.

Vuosien saatossa ajatus ammattilaisuudesta korostui Finnäsin mielessä. Ranero pelaa ikäluokkansa kovinta juniorisarjaa, jossa pelaa Espanjan pääsarjaseurojen taitavampia junioreita.

– Tosi kova sarja. Monet näiden La Liga -joukkueiden juniorit ovat päätyneet sieltä La Ligaan. Tosi kova kilpailu ja tempo. Neljä joukkuetta sieltä tippuu, niin tosi kovia ovat pelit, laitapuolustajana pelaava Finnäs kertoo.

Joku voisi ajatella suomalaisella olevan hitusen haastavaa espanjalaisessa joukkueessa, jossa valtaosa on luonnollisesti kotimaan pelaajia. Miten ansaita kunnioitus ja arvostus sekä ensinnäkin paikka pelaavasta kokoonpanosta?

Edellä mainitut pointit eivät ole olleet Suomen U21-maajoukkueen mukaan tammikuussa kutsutulle Finnäsille ongelma. Hän on nimittäin joukkueensa kapteeni, jonka pelaajat äänestivät.

– Suuri kunniahan se on. Siinä näkee, että joukkuetoverit pitävät minusta ja kunnioittavat. Mukava olla kapteenina siinä.

Seuraava askel voisi Finnäsin ajatuksien mukaan olla pääsy jonkin La Liga -joukkueen farmiseuraan tai nuorisojoukkueeseen, esimerkiksi U23-ryhmään.

Sen jälkeen avautuvat toivon mukaan suuremmat kentät.

– La liga on kyllä suurin tavoite ja unelma. Sinne pyrin pääsemään, pitää vaan tehdä töitä sen eteen, Finnäs tietää.

Pelaaminen Suomessakaan ei ole poissuljettua.

– Se on totta kai vaihtoehto. Veikkausliiga on hyvä sarja. Mutta kyllä päämäärä olisi Espanja, toivottavasti. Ei pidä sulkea mitään pois.

Katso Finnäsin haastattelu kokonaisuudessaan Huuhkaja-TV:stä.

Torino ja Wolves vastakkain! Lunasta riskitön veto tai talletusbonus!