BBC keräsi arkistoistaan kasan Muhammad Alin kuolemattomia lausahduksia vuosien varrelta. Nyrkkeilyn legenda menehtyi viikonloppuna 74-vuotiaana.

– Hei Floyd, olen nähnyt sinun nyrkkeilevän. Jonain päivänä vedän sinua turpaan! Älä unohda, että minä olen suurin ja mahtavin. (Hallitsevalle raskaan sarjan maailmanmestarille Floyd Pattersonille olympialaisissa 1960)

– Miksi kaikki enkelit ovat valkoisia? Miksi ei ole olemassa mustia enkeleitä? (Apostolikirkon seremoniassa vuonna 1983)

– Tämä on vain työ muiden joukossa. Ruoho kasvaa, linnut lentävät, aallot iskeytyvät santaan. Ja minä hakkaan ihmisiä. (Vuonna 1977, kun häneltä kysyttiin, kaipaako hän nyrkkeilyä)

– Nyrkkeily on sitä, että monet valkoihoiset katselevat, kun kaksi mustaa miestä pieksee toisiaan.

– Minua häiritsee todella paljon, että sanat islam ja muslimi on vedetty tähän mukaan, ikään kuin he olisivat aloittaneet kaiken vihan ja väkivallan. Islam ei ole tappajauskonto, se merkitsee rauhaa. En voi vain istua kotona ja katsoa, kun ihmiset syyttävät muslimeja kaikesta tästä. (2001 World Trade Centerin terrori-iskujen jälkipuinneissa)

– Olen kotona ihan mukava ja leppoisa kaveri, mutta en halua maailman tietävän sitä. Olen saanut selville, että nöyrät ihmiset eivät koskaan menesty.

Sonny Liston ei ole yhtään mitään. Mies ei osaa edes puhua. Eikä taistella. Hän tarvitsee puheopetusta. Ja nyrkkeilyopetusta. Ja kun hän tulee minun kanssani kehään, hän tarvitsee harjoitusta, kuinka kaadutaan kunnolla. (Ennen MM-ottelua Sonny Listonia vastaan 1964)

– En ole kaikkien aikojen paras. Olen tuplasti sitäkin parempi. Olen voimakkain, röyhkein, kaunein, ylivoimaisin ja lahjakkain nyrkkeilijä maailmassa.

Cassius Clay on orjan nimi. En itse valinnut sitä, enkä halua sitä. Olen Muhammad Ali, vapaa nimi, jota vaadin ihmisten käyttävän, kun he minusta puhuvat.

– Olen sanonut olevani paras, en älykkäin. (Elämäkerrassaan siitä, että armeijassa hänelle mitattiin älykkyysosamääräksi 78)

– Olen ainoa henkilö, joka voi puhua kaikille ihmisille kaikkialla maailmassa, Pakistanissa, Serbiassa, Marokossa. Ne ovat maita, jossa ei seurata Kentucky Derby -laukkakilpailuja.

– Nyt ne asiat, jotka joskus tulivat niin luonnostaan – kuten voimakas ääneni ja nopeat liikkeet – ovat paljon vaikeampia. Nousen silti joka aamu ylös ja yritän elää päivän täysillä, koska jokainen päivä on jumalan lahja. (Haastattelussa Parkinsonin taudistaan)

– Ehkä jumala antoi minulle Parkinsonin taudin muistuttaakseen siitä, mikä on tärkeintä. Se pakotti minut hidastamaan vauhtia ja kuuntelemaan enemmän kuin puhumaan. Itse asiassa ihmiset kiinnittävät minuun nyt paljon enemmän huomiota, kun en enää puhu niin paljon.