Tapparan taival CHL:ssä päätökseen

© Kuva: Juha Tamminen

Champions Hockey Leaguen neljännesvälierien toiset osaottelut pelattiin tiistai-iltana lukuun ottamatta ottelua Red Bull München-Yunost Minsk, joka pelataan huomenna keskiviikkona 20. marraskuuta. Muut seitsemän puolivälieriin jatkavaa joukkuetta ovat nyt selvillä.

CHL:n pudotuspeleihin ainoana suomalaisjoukkueena päässeen Tapparan taival kilpailussa päättyi tiistaina. Se hävisi Sveitsissä EV Zugille lukemin 1-3, ja sen myötä tamperelaisjoukkue tippui kilpailusta yhteismaalein 4-6. Neljännesvälierien avausosa oli päättynyt viime viikolla Hakametsässä tasan 3-3.

Zug siirtyi johtoon tiistain ottelussa ajassa 10:40. Pitkän vyörytyksen päätteeksi Dario Simionin ampuma rannelaukaus painui maskin takaa vasempaan ylänurkkaan.

Toisessa erässä isäntäjoukkue iski kahdesti ylivoimalla. Molemmat osumat olivat avausmaalin tavoin rannelaukauksia, jotka pommitti voimalla reppuun sveitsiläinen Gregory Hoffmann.

Päätöserässä Charles Bertrandin 1-3-kavennusmaali Jarkko Malisen syötöstä jäi Tapparan ainoaksi lohduksi, kun peliä oli reilut 10 minuuttia jäljellä.

Tapparan päävalmentajan Jukka Rautakorven mielestä tälläkin kertaa joukkueiden välillä nähtiin laadukasta pudotuspelikiekkoa, jonka tuloksen ratkaisi pääasiassa toisen joukkueen onnistuminen ylivoimalla.

– Viisi vastaan viisi -peli oli erittäin tasaista, maalipaikat olivat vaan pikkuisen meille. Erikoistilanteet ratkaisivat, kaveri teki kaksi ylivoimamaalia ja me emme tehneet ylivoimamaalia, se oli oikeastaan se ero, Rautakorpi sanoi.

– Pelattiin kyllä fiksusti ja pysyttiin kasassa ja siinä mielessä oli kova peli, vaikka odotetusti hiukan erilainen kuin viikko sitten. He olivat tavallaan vähän tiiviimpänä tuossa pelissä.

Rautakorven mielestä Zugin molemmat ylivoimamaalit syntyivät kohtuullisen helposti.

– Kaksi sektoriin tullutta laukausta, mutta se on sellaista. Pienestä kiinni.

Tappara pääsi pelaamaan ylivoimaa kolmesti, mutta ei onnistunut heiluttamaan verkkoa.

– Viisi vastaan viisi -pelissä pystyttiin pitämään kaveri pois paikoilta, vaikka muutama paikka tuli tuossa kolmannessa erässä tietenkin, kun ajettiin takaa – muutama vastahyökkäys. Mutta kuten sanoin, erikoistilanteet vähän vaivaa, se ratkaisi tänään, Rautakorpi totesi.

Puolivälierissä EV Zug kohtaa tshekkiläisjoukkue Mountfield HK:n, joka kukisti Adler Mannheimin omassa parissaan yhteismaalein 2-1.

Lähde: CHL:n tiedote


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.