Tappara voitti Champions Hockey Leaguen neljännesvälierän toisessa osassa Växjö Lakersin lukemin 4-2 (0-0, 1-2, 3-0).

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi viime viikolla Ruotsissa tasatulokseen 2-2. Näin ollen tamperelaisten urakka tämän kauden Champions Hockey Leaguessa jatkuu puolivälierissä.

– Hieno hetki tälle organisaatiolle. Ensimmäinen kerta, kun Tappara on näin pitkällä tässä kilpailussa, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola iloitsi CHL:n tiedotteessa.

Tampereen Hakametsässä ensimmäinen erä oli maaliton.

Toisessa erässä Tappara joutui takaa-ajajaksi, kun Växjön Hardy Häman Aktell onnistui maalinteossa ajassa 27.41. Kyle Platzer toi kirvesrinnat tasoihin ylivoimalla Kristian Kuuselan ja Otso Rantakarin esityöstä, mutta Olle Lycksell vei vieraat uudemman kerran johtoon hieman ennen erän päättymistä. Myös tuo maali syntyi ylivoimalla.

– Olimme vähän jähmeitä pelin alussa, emmekä niinkään vähän, Tapola harmitteli.

Kolmas erä alkoi Tapparan merkeissä, kun Patrik Virta tasoitti puntit erän neljännellä minuutilla. Kuusela ja Joni Tuulola saivat syöttöpisteet tähän osumaan. Virran maalista meni aikaa vain vajaat kaksi minuuttia ja Hakametsän yleisö sai riemuita jälleen. Anton Levtchi maalasi Casimir Jürgensin ja Waltteri Merelän alustuksen jälkeen.

– Toinen maali oli tärkeä ja Levtchin upea osuma vapautti peliä, Tapola pyöritteli.

Ottelun lopullinen ratkaisu tuli ,kun Veli-Matti Vittasmäki pisti alivoimalla kiekon tyhjiin Otto Rauhalan syötöstä puolitoista minuuttia ennen päätössummeria.

Heljanko (Christian) oli maalilla hyvä. Platzerin kenttä osoitti omaa vahvaa tasoaan koko ottelun ajan, joten plusmerkintä sille, Tapola ynnäili joukkueensa onnistujia.

Puolivälierissä Tappara kohtaa joulukuussa itävaltalaisen Red Bull Salzburgin tai ranskalaisen Rouen Dragonsin, jotka pelaavat oman ratkaisupelinsä keskiviikkona.

– Vielä en ole yhtään miettinyt sitä, kuka tulee seuraavaksi vastaan. Keskittyminen oli vain tässä pelissä, Tapola alleviivasi.

Lähde: CHL:n tiedote