Tappara selvitti toisena vuotena peräkkäin tiensä Champions Hockey Leaguen finaaliin. Tamperelaiset voittivat toisessa osaottelussa sveitsiläisen EV Zugin 3-2 (0-1, 1-1, 2-1) ja finaalipaikka irtosi yhteismaalein 5-2.

Tappara oli voittanut kotikentällään ensimmäisen osan 2-0, mutta tilanne kaventui heti toisessa erässä, kun Reto Suri vei Zugin johtoon, kun peliä oli pelattu reilu vartti. Tapparan vastaus tuli toisessa erässä, kun Pekka Virta pääsi hienon yhdistelmän jälkeen tasoittamaan ajassa 35.18.

ug lisäsi jännitystä heti toisen erän alkuun Fabrice Herzogin onnistuessa ylivoimalla. Zug haki vimmatusti otteluparin tasoittavaa maalia, mutta Tappara kesti maalivahti Christian Heljangon johdolla paineen.

Zug pääsi ylivoimalle ajassa 57.20 ja pian sen perään Leonardo Genoni luisteli Zugin maalilta pois kotijoukkueen hakiessa tasoitusta kahden pelaajan ylivoimalla. Tappara käytti kuitenkin tilaisuuden hyväkseen, kun Petteri Puhakka sinetöi Jori Lehterän syötöstä tyhjään maaliin Tapparan 2-2-tasoitusmaalin ja jatkopaikan. Samat miehet järjestelivät myös loppulukemat hetkeä myöhemmin, mutta tällä kertaa maalintekijänä toimi Lehterä.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapolan mukaan joukkue ei yltänyt parhaimpaansa voitosta huolimatta.

– Meiltä oli tänään erittäin hyvää maalivahtipeliä, taistelimme, olimme sitkeitä ja voitontahtoisia. Emme kuitenkaan pelanneet parasta peliämme emmekä olleet yhtä hyviä kuin Tampereella. En tiedä oliko syynä henkinen tila, vastassa ollut huippujoukkue, matkustus, myöhäinen alkamisaika vai mikä, mutta emme saaneet itsestämme parasta irti. Toisaalta Zug ei varmaan saanut parastaan irti Tampereella, joten tämä oli vähän tällainen, jossa kotijoukkueet olivat kummassakin pelissä parempia, Tapola analysoi ottelua CHL:n tiedotteessa.

Vaikka Tapola näki Zugin olleen pelillisesti niskan päällä, niin pelin päätteeksi tulostaululla komeilivat Tapparan voittolukemat.

– Kyllä tämä joukkue sitkeä ja sitoutunut on. Me haluamme menestyä ja voittaa. Silloin oma sydän kulkee mukana. Nyt meidän päätavoitteenamme on pysyä terveinä ja urheilullisina sekä menestyä Liigassa. Tässä on kovia pelejä tiedossa ja haastavat kahdeksan viikkoa edessä, mutta senhän takia tätä tehdään.

Finaalissa Tappara kohtaa Luleå Hockeyn. Toisessa välierässä Luleå ja Frölunda Göteborg pelasivat kahdesti varsinaisen peliajan tasan ja ottelun ratkaisua haettiin voittolaukauskilpailusta. Siinä Luleå oli lopulta vahvempi edeten finaaliin yhteismaalein 6-5.

– Hienoa päästä uudemman kerran finaaliin. Viime vuonna jäi vielä vähän vajaaksi ja piippuun ja olimme aika tasavahvoja pelissä. Nyt pääsemme yrittämään uudestaan ja meidän pitää parantaa siihen vielä tästä pelistä, Tapola katsoi jo kohti finaalia.

18.2. pelattava finaali pelataan Luulajassa. Finaali on kerrasta poikki.

Lähde: CHL:n tiedote