Tappara otti torstaina jo kauden kolmannen voittonsa Champions Hockey Leaguessa, kun slovakialainen Slovan Bratislava kaatui Tampereella 2-0. TPS puolestaan nappasi CHL-syksyn toisen voittonsa, kun slovenialainen HK Olimpija Ljubljana kukistui vieraissa 4-2.

-Voittoa pitää arvostaa, mutta tuloksen takana oli monia asioita, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola puntaroi.

Ensimmäisessä erässä Tappara onnistui 4122 katsojan edessä kahdesti. Maalit tulivat erän puolessa välissä 24 sekunnin välein, kun ensin osui Tyler Kelleher ylivoimalla Kristian Tanuksen nappipassista ja perään Jere Henriksson tasakentällisin.

-Vastustaja tuli Tampereelle vasta pelipäivänä ja se näkyi alussa. Ensimmäisen erän jälkeen moni varmasti ajatteli, että tässä vain lasketellaan voittoon, Tapola mietti.

Toisessa erässä Tapparan peliä sekoittivat jäähyt, eikä maaleja nähty. Myös kolmas erä oli maaliton vaikka vieraat pääsivät pelaamaan lopussa kahden miehen ylivoimalla.

-Toinen ja kolmas erä olivat hyvin epäselviä. Meidän pelaamisessamme oli aivan liikaa huolimattomuutta, Tapola murehti.

Christian Heljanko piti meidät lopussa torjunnoillaan pystyssä. Muuten olisimme olleet täällä puoleen yöhön, Tapola huomautti.

Ljubljanassa isännät siirtyivät johtoon Aleksandar Magovacin maalilla ajassa 4.35. TPS:n Ruben Rafkin tasoitti puntit kahdeksan minuuttia ja kahdeksan sekuntia myöhemmin.

Toisessa erässä TPS pisti isompaa vaihdetta silmään ja Mikael Pyyhtiä vei toisella minuutilla turkulaiset johtoon. Ennen erän loppua myös Lauri Korpikoski ja Teemu Kivihalme pääsivät maalin makuun.

Päätöserän alussa Olimpija Ljubljana nousi vielä ylivoimalla peliin mukaan, kun Luka Kalan venytti verkkoa. Päätösminuutin slovenialaiset pelasivat ilman maalivahtia, mutta lukemat eivät enää muuttuneet.

-Selkeästi paransimme edellisiin peleihin. Tehokkuutta olisi voinut olla lisää, mutta kun neljä maalia tekee, niin siinä mielessä voi olla tyytyväinen, TPS-luotsi Jussi Ahokas sanoi.

-Kova oli tunnelma ja möykkä hallilla. Vähän oli jää sumuinen, kun keli on ollut lämmin, mutta kaiken kaikkiaan hieno tapahtuma, Ahokas jatkoi.

Tuore TPS-hankinta Kai Kantola merkkautti ottelussa itselleen kolme syöttöpistettä.