Champions Hockey Leaguen toinen peliviikko starttasi torstaina ja suomalaisjoukkueista Tappara ja Lukko olivat tositoimissa. Molemmat joukkueet pääsivät juhlimaan voiton kunniaksi.

Tappara puristi voittomaalikilpailussa 2-1-voiton saksalaisesta Adler Mannheimista. Samalla Tappara jatkaa edelleen tappioitta CHL:ssä.

Helpolla Tappara ei kuitenkaan päässyt, vaikka se meni toisessa erässä johtoon Petteri Puhakan maalilla. Mannheim tuli kuitenkin tasoihin vajaat viisi minuuttia ennen ottelun loppua. Jatkoerässä ei nähty maaleja, joten ratkaisua haettiin voittomaalikilpailussa. Siinä Tapparan Nicholas Baptiste onnistui ainoana ja manselaiset pääsivät juhlimaan pisteitä.

Maalintekijöiden lisäksi Tapparan ehdottomiin sankareihin kuului maalivahti Christian Heljanko. Tappara-vahti kirjautti ottelussa peräti 41 torjuntaa, mukaan lukien myös yhden rangaistuslaukauksen varsinaisella peliajalla.

– Tuntuu, että toistan itseäni, mutta oli taas kova ottelu. Mannheim on isokokoinen ja kokenut joukkue, mutta meidän nuoret pelaajat vastasivat haasteeseen hienosti. Christian tietenkin pelasi erinomaisesti maalissa, Tapparan päävalmentaja Rikard Grönborg myhäili tyytyväisenä ottelun jälkeen.

Tappara on aloittanut mestaruutensa puolustamisen hyvin ollen vielä tappioitta kolmen ottelun jälkeen. Grönborgin mukaan joukkueen taival on vasta alkutekijöissään.

– Tämä on vasta kauden kolmas peli eikä Liigakaan ole vielä alkanut, joten tässä on vielä paljon parannettavaa jokaisella osa-alueella. Tärkeintä on, että tunnemme kehityksen tapahtuvan. Tämän ottelun kolmas erä oli meiltä hyvä ja pystyimme siinä luomaan tilanteita, Grönborg analysoi CHL:n tiedotteessa.

Tapparan ottelut jatkuvat lauantaina, kun se saa kotihalliinsa ruotsalaisen Skellefteån vieraaksi.

Lukko haki selvän voiton Sveitsistä

Lukko jatkaa puhtaalla pelillä otettuaan kolmannen peräkkäisen voittonsa. Nyt kaatui sveitsiläinen Rapperswil-Jona Lakers 5-2 (3-0, 1-0, 1-2).

Lukko tuli isäntien juhliin tylynä vieraana iskemällä heti avauserään kolme maalia Sebastian Revon, Gabriel Fontainen ja Jami Krannilan avatessa raumalaisten hanoja.

Toisen erän alussa Harri Kainulainen teki neljännen ja Lukon maalinälkä alkoi olla tyydytetty. Ottelun loppuhetket olivat värikkäät, kun kotijoukkueelle syttyi pieni toivonkipinä, kun Maxim Noreau kavensi ajassa 56.20. Minuuttia myöhemmin Tarmo Reunanen iski alivoimalla tyhjään maaliin Lukon viidennen. Siitä minuutti ja oli puolestaan Rapperswilin vuoro osua alivoimalla, mutta Lukko korjasi pisteet itselleen.

Selvistä loppunumeroista huolimatta Lukon päävalmentaja Tomi Lämsä korosti, ettei voitto irronnut helpolla.

– Kova vastus. Paljon taitoa ja luisteluvoimaa, mutta se oli meillä tiedossa. Pelasimme ensimmäisen erän erinomaista kiekkoa. Tulimme valmiina peliin ja uskalsimme pelata kiekollisina ja oman pelin elementtien mukaisesti. Ensimmäisen 20 minuutin aikana saimme hyviä onnistumisia.

– Sitten, kun oli tuollainen johtoasema, niin se pelin virtaus usein muuttuu. Puolustimme kuitenkin hyvin ja pelasimme fiksusti saaden vastustajalta parhaan terän pois. Kolmannen erän lopussa sitten jäähyjen myötä he saivat pienen hetken, mutta meidän viimeinen maali oli todella tärkeä ja vapautti meitä lopullisesti, Lämsä kertasi ottelun kulkua.

Kokonaisuudessaan hän oli erittäin tyytyväinen joukkueensa edesottamuksiin.

– Voitto ja vieraskentällä. Erinomainen voitto joukkueelta, päävalmentaja kehaisi.

Lukko pääsee seuraavaksi kotijäälle, kun se kohtaa sunnuntaina Adler Mannheimin.

Elisa Viihde Viaplay näyttää kauden kaikki CHL-ottelut. CHL-studioita on luvassa runkosarjassa jokaisen suomalaisjoukkueen kotiotteluista sekä finaaleista. Muut mahdolliset studiot riippuvat suomalaisjoukkueiden menestyksestä.

Lähde: CHL:n tiedote