Tämän kauden Champions Hockey League on edennyt välierävaiheeseen. Ainoana suomalaisjoukkueena on enää mukana Tappara, joka taistelee finaalipaikasta saksalaista Red Bull Müncheniä vastaan.

Tappara on ollut mukana jokaisena CHL:n kautena, mutta välieräpaikka on sen historian ensimmäinen. Pääsy neljän parhaan joukkoon on muutenkin harvinaista herkkua suomalaisjoukkueille, sillä aiemmin vain neljästi välierissä on nähty suomalaisedustusta. JYP on ainoa suomalaisjoukkue, joka on CHL:n voittanut, kun jyväskyläläiset juhlivat mestaruutta kaudella 2017-18.

Ottelupari alkaa Münchenistä ja ratkaiseva toinen ottelu pelataan viikon päästä Tampereella.

– Jos katsoo meidän tämän kauden saldoamme vieraskentällä, niin olemme pelanneet tuloksellisesti vieraissa paremmin kuin kotona. Haluamme tehdä Arenasta meille vahvan paikan ja pelata siellä paremmin kuin olemme pelanneet vieraissa. Katkaisupelin saaminen kotikentälle voi toimia siinä mielessä hyvin, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola miettii CHL:n tiedotteessa.

Tapparan välierävastus Red Bull München on suomalaisille jo ennestään tuttu, sillä se pudotti puolivälierässä Lukon jatkoajan jälkeen yhteismaalein 4-3. Saksalaisjoukkueen paras saavutus CHL:ssa on finaalipaikka kaudella 2018-19. Lisäksi se on kilpailun maratontaulukossa kolmantena heti Frölundan ja Tapparan jälkeen.

Tapola tuntee vastustajan vaarallisuuden.

– Se on kokenut, kamppaileva ja ammattimainen joukkue, josta löytyy paljon NHL-kokemusta ja kokemusta voittamisesta. He pystyvät myös pelin sisällä vaihtamaan tempoa ja reagoimaan peliin sekä ikään kuin tekemään tulosta tyhjästä. Tämä on hieno haaste meille.

Tappara pääsee lähtemään otteluun hyvistä lähtökohdista, sillä Liigassa joukkueella on allaan seitsemän ottelun voittoputki ja joukkue veti henkeä vuodenvaihteen yli palaten taas yhteen maanantaina. Tapola lähtee luottavaisin mielin kohtaamiseen.

– Meidän pitää pystyä liikkumaan hyvin sekä pelaamaan tiivistä viisikkopeliä. Liikkeen myötä pyrimme saamaan tehoja aikaiseksi. Meillä on hyvä sapluuna nyt, ja sitä on turha lähteä sen enempää muuttamaan. Jokaisessa yksittäisessä tilanteessa meidän on kuitenkin oltava parempia, kovempia ja määrätietoisempia kuin vastustaja, korostaa Tapola.

Red Bull Münchenin ja Tapparan välinen ottelu alkaa kello 21.30.

Toisessa välierässä nähdään ruotsalaisjoukkueiden kohtaaminen, kun vastakkain iskevät hallitseva mestari Frölunda sekä Rögle.