Colorado Avalanche voitti kesän 2022 ensimmäisen Stanley Cup -finaalin varhain torstaiaamuna Suomen aikaa. Voittolukemat olivat jatkoerän jälkeen Tampa Bay Lightningia vastaan 4-3.

Tampalla ei kuitenkaan ole suurta syytä huoleen, sillä joukkueella on valtava määrä kokemusta paitsi pudotuspeleistä yleensä, niin eritoten ensimmäisestä tappiosta toipumisessa.

Tampa on hävinnyt kolmen viime kauden aikana pelaamiensa 12 sarjan avausottelun peräti kuusi kertaa, mutta voittanut kaikki nuo sarjat. Se hävisi mm. toissa kesän finaalien ensimmäisen ottelun Dallas Starsille, mutta voitti lopulta mestaruuden.

– Ajatukset ovat siinä, että olemme täällä voittaaksemme tämän sarjan, ja koskaan ei tiedä, mitä tulee tapahtumaan. Neljä peliä, viisi, kuusi, seitsemän, koskaan ei tiedä. Olemme tehneet hyvää työtä tappioiden jälkeisissä viilauksissa, joten niin aiomme tehdä, sanoi kapteeni Steven Stamkos.

Tampa korjasi pelaamistaan myös rutkasti jo ensimmäisen pelin sisällä nousten 1-3 -tappioasemasta tasoihin.

– Oli vaiheita, jolloin pidin siitä, mitä teimme ja vaiheita, jolloin en pitänyt. Voin sanoa samaa ensimmäisistä peleistä Torontoa ja Rangersia vastaan. Meidän täytyy siivota asioita, mutta pelissä oli positiivisia merkkejä. Oikea joukkue voitti ottelun, ja siitä pitää antaa tunnustus. Meillä on kuitenkin parannettavaa eikä tämä ollut lähelläkään parasta peliämme, eli meillä on vielä mahdollisuus, sanoi kaksinkertainen mestarivalmentaja Jon Cooper.

Toinen Stanley Cup -finaali pelataan varhain sunnuntaiaamuyöllä. Elisa Viihde Viaplay ja V Sport näyttävät koko finaalisarjan suorana.