Veikkausliigakausi 2022 päättyi sunnuntaina Eurolopputurnauksen toiseen ja ratkaisevaan finaaliotteluun FC Hakan ja VPS:n välillä.

Haka tarrasi tiukasti kiinni Eurolopputurnauksen voittoon ja paikkaan ensi kauden UEFA:n Konferenssiliigan karsinnoissa hakemalla ensimmäisessä finaaliottelussa 3-0-voiton Vaasasta. VPS ei kuitenkaan antanut periksi ja siirtyi jo 12. minuutilla johtoon sunnuntain ottelussa. Haka nousi tasoihin, mutta VPS siirtyi uudestaan johtoon, kun pelaamatta oli vielä parikymmentä minuuttia.

Pidemmälle vaasalaisten voimat eivät kuitenkaan riittänyt. Vaikka VPS sunnuntain ottelun voitti, Haka vei finaalit nimiinsä yhteismaalein 4-2 ja sinetöi paikan ensi kauden UEFA:n Konferenssiliigan karsinnoissa.

Eurolopputurnauksessa ratkottiin viimeisen eurocup-paikan saaja, mutta Eurolopputurnauksen tulokset eivät vaikuta sijoituksiin Veikkausliigassa, jotka määräytyvät Mestaruus- ja Haastajasarjan päätöstilanteen mukaisesti.

Kauden 2023-24 UEFA:n seurajoukkuekilpailuihin osallistuvat FC Hakan lisäksi mestari HJK (Mestarien liigan karsinta) sekä cup-mestari ja Veikkausliigan kakkonen KuPS ja Veikkausliigassa kolmanneksi sijoittunut FC Honka (molemmat FC Hakan tavoin Konferenssiliigan karsinta).