Jääkiekkoilija Anton Levtchi on solminut NHL-sopimuksen Florida Panthersin kanssa. Levtchi oli päättyneellä kaudella Liigan parhaita pelaajia voitettuaan Suomen mestaruuden ja runkosarjan piste- ja maalipörssit.

Hän nousi myös Leijoniin kauden mittaan.

Levtchi on edustanut Tapparaa neljävuotiaasta alkaen eli jo yli 20 vuotta. Hän on Florida-tähti Aleksander Barkovin lapsuudenystävä, joten kaverukset pääsevät toteuttamaan unelmansa yhdessä pelaamisesta NHL:ssä.

– Pitkä pätkä tässä on menty, neljävuotiaana pääsin ensimmäistä kertaa Tapparaan, silloin ei vielä tajunnut millainen matka voisi olla edessä. Viime vuosina kuitenkin kirkastui mihin itselläni voisi olla mahdollisuus ja nyt saan tilaisuuden päästä koittamaan mitä on pelata maailman parhaassa liigassa, Levtchi sanoo Tapparan sivuilla.

Levtchi ehti tehdä Tapparassa yhteensä 252 runkosarjan ottelussa tehot 59+117. Viimeisellä kaudella pisteitä syntyi yli piste per peli -tahtia, kun ”Taikuri”-lempinimeä kantava hyökkääjä teki 55 ottelussa 61 pistettä.

– Haluaisin muistuttaa nuorempia, että ilman kovaa työntekoa ei tuloksia synny. Itse olen nyt 26-vuotias ja tein läpimurtoni Liigassa vasta muutama vuosi sitten. Muistakaa uskoa omaan tekemiseen, jossakin kohtaa se palkinto sitten tulee, hän sanoo.

– Tällä hetkellä päällimmäisenä tunteena on pieni jännitys ja odottava tunnelma, kova hinku olisi päästä jo lähtemään.

NHL:n finaalit alkoivat keskiviikon ja torstain välisenä yönä Elisa Viihde Viaplayssa ja V Sport -kanavilla.