Toronton ja Tampa Bayn välisestä pudotuspelisarjasta odotettiin huikeaa ja tasaista. Eikä kenenkään ole tarvinnut pettyä. Joukkueiden polveileva ottelusarja venyy seitsemänteen otteluun, sillä Tampa otti elintärkeän voiton jatkoajalla lukemin 4-3.

Kuten aiemminkin, joukkueet tarjoilivat vaihtelevia tilanteita. Ensin kotijoukkue Tampa meni 2-0 johtoon, mutta Toronton tehojakso toisessa erässä käänsi tilanteen Maple Leafsille. Ensin Auston Matthews kavensi ja sitten John Tavares teki kaksi pikamaalia. Kolmanteen erään lähdettiin Toronton maalin johdossa, joten himoittu jatkopaikka ja hallitsevan mestarin päänahka oli vain yhden erän päässä.

Mutta Tampa Bay ei olisi hallitseva mestari, ellei se pystyisi ammentamaan tiukoissa tilanteissa tähdistään tehoja irti. Ensin Nikita Kutsherov tasoitti ottelun kolmannessa erässä ja jatkoajalla odotuksiin nähden hyvin vaisusti pudotuspeleissä esiintynyt Brayden Point ratkaisi ottelun jatkoerän loppuhetkillä. Point oli mukana jo Kutsherovin tasoituksessa syöttäjänä.

Pointin maalilla Tampa Bay venytti sarjan seitsemänteen otteluun. Voi vain kuvitella, millainen tunnelma jääkiekon pääkaupunki Torontossa on, kun joukkueet ratkaisevat keskenään jatkopaikan. Elisa Viihde Viaplay ja V-sport kanavat näyttävät ottelun luonnollisesti suorana lähetyksenä.