Onni Valakari nousi futismaailman otsikoihin marraskuussa, kun hän laukoi Huuhkaja-debyytissään upean osuman maailmanmestari Ranskan verkkoon. Kuluneen talven aikana 21-vuotias peluri on ollut hyvässä iskussa seurajoukkueessaan Pafos FC:ssä.

Valakari on maalannut tällä kaudella 13 kertaa Kyproksen pääsarjassa. Mies ei henkilökohtaisista onnistumisistaan huolimatta ole joukkueensa kauteen täysin tyytyväinen. Pafos jäi niukasti alempaan loppusarjaan, jossa pelataan enää sarjapaikan säilyttämisestä.

– Mielestäni ei olla pystytty joukkueena täyttämään sitä potentiaalia, mikä meillä oli, kun lähdettiin sarjaan. Se on tosi harmillista. Vielä on kuitenkin kymmenen peliä kautta jäljellä. Jokainen peli on tärkeä, ja on asioita minkä puolesta vielä pelataan, Valakari sanoi Huuhkajien mediatilaisuudessa.

Hyökkäävä keskikenttäpelaaja valittiin marraskuussa ensimmäistä kertaa Huuhkajien matkaan. Tuoreesta joukkueesta hänen nimensä löytyi jo odotetusti. Valakari myöntää, että kesän EM-kisoissa pelaaminen olisi suuri täyttymys.

– Varmasti se on jokaisen pelaajan tavoite ja unelma, mutta kisoihin on vielä pitkä aika. Ainoa asia, mihin jalkapallossa pystyy vaikuttamaan, on tämä hetki. Siihen varmasti jokainen pelaaja tällä hetkellä keskittyy.

Suomen MM-karsintaurakka alkaa keskiviikkona kotiottelulla Bosnia-Hertsegovinaa vastaan. Viikon sisään ohjelmassa on myös karsintapeli Ukrainassa sekä harjoitusottelu Sveitsissä.

Kovassa ottelurupeamassa myös Valakarille on odotettavissa vastuuta. Vaikka näytöt marraskuun maajoukkuedebyytistä ovat mainiot, ei hän itse liiemmin taaksepäin katsele.

– Niistä peleistä on kulunut paljon aikaa, neljä kuukautta on jalkapallossa pitkä aika. Tärkeää on vain tämä hetki, ja miten tässä hetkessä pelataan. Se on se, missä fokukseni on, ja minkä kautta yritän lähteä pelaamaan.