Koripallon EM-kilpailut jatkuivat yllätyksellisissä merkeissä, kun Puola kaatoi hallitsevan mestarin Slovenian.

Suomelle lähes 30 pistetä hävinnyt Puola osoitti luonnetta, kun se pystyi kaatamaan tuittuilevan Luka Doncicin johtaman Slovenian 90-87. Puola johti ottelua tauolla jo 20 pistettä, mutta Slovenia tuli hurjana kolmannelle neljännekselle vieden sen 24-6. Slovenia nousi päätösneljänneksellä johtoon, mutta sen jälkeen Puola kokosi itsensä ja puristi lopulta hienon voiton.

Slovenian tähtipelaaja Doncic oli kaukana parhaastaan, kun hän keskittyi tuittuilemaan sekä omilleen, vastustajille että etenkin tuomareille. Doncic lensikin suihkuun muutama minuutti ennen loppua ja kasasi hänelle vaatimattoman 14 pisteen saldon höystettynä 11 levypallolla, viidellä syötöllä sekä lisäksi kuudella menetyksellä. Hänen menoaan haittasi kesken ottelun tullut selkävamma. Slovenian paras pistemies olikin Vlatko Cancar (21).

Puolan rynnistystä johti EM-historian neljännen tripla-tuplan tehnyt Mateusz Ponitka (26/16/10), joka yhdessä AJ Slaughterin (16/6) kanssa oli loppuhetkillä pelkkää rautaa.

Toisesta puolivälierästä eteni jatkoon Ranska, joka voitti jatkoajan jälkeen Italian 93-85. Ottelu oli kuin toisinto Ranskan neljännesvälierästä Turkkia vastaan. Italia johti ottelua kahdella pisteellä parikymmentä sekuntia ennen loppua, mutta muuten mainion turnauksen pelannut Simone Fontecchio (21) missasi molemmat vapaaheitot ja seuraavasta hyökkäyksestä Thomas Heurtel onnistui tasoittamaan ottelun. Fontecchio sai vielä aikalisän jälkeen mahdollisuuden voittoon, mutta ottelu meni jatkoajalle. Jatkoajalla Ranska oli jälleen vahvempi vieden ottelun nimiinsä.

Näin Puola ja Ranska kohtaavat välierissä. Toisessa välierässä nähdään Espanjan ja Saksan kohtaaminen.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport kanavillaan esittävät loput EM-ottelut suorina lähetyksinä