Keskiviikon kotiottelussaan Liettuan nujertanut Susijengi-tusina vahvistettuna Tuukka Kotilla ja Ville Tahvanaisella matkustaa Latviaan viimeiseen valmistavaan maaotteluunsa ennen MM-karsintojen alkua. Latvia isännöi Susijengiä Riiassa perjantai-iltana.

Susijengi kukisti Latvian syksyn kotiavauksessaan Espoo Metro Areenalla viikko sitten 80-73 ja peittosi nuoriso-osastollaan liikkeellä olleen Liettuan eilen lukemin 103-75.

Perjantaina luvassa on pari pykälää kovempi haaste, kun Euroliiga-kaksikkonsa Janis TimmaJanis Strelnieks takaisin harjoitusvahvuuteensa saanut Latvia hakee revanssia Susijengistä Riiassa kaikkien aikojen koripallohuumaa elävän latvialaisen kotiyleisön edessä.

– Nuoremmat pelaajamme ovat käyttäneet ennakkoluulottomasti heille tarjoutuneet paikat. Niin kauan, kuin olemme pelanneet aktiivisesti, rohkeasti ja aggressiivisesti kansainvälisellä pelitempolla, pelimme on näyttänyt oikeinkin lupaavalta, Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann miettii.

– Meillä on vielä viikko aikaa saada paketti kasaan ennen MM-jatkokarsintojen alkua. Perjantain ottelu on tässä prosessissa jälleen tärkeä tasonmittari.

Susijengi lähtee Latviaan samalla miehistöllä kuin keskiviikon Liettua-otteluun vahvistettuna paluuta pelikentille tekevällä Tuukka Kotilla ja susidebyyttinsä viikko sitten tehneellä U18-maajoukkueen pistetykillä Ville Tahvanaisella.

Latvia ja Susijengi kohtaavat Riiassa perjantaina 7.9. klo 19:00. YLE TV2:n suora lähetys ottelusta käynnistyy klo 18:55.

Lähde: Korisliiton tiedote