Suomen koripallomaajoukkue on hävinnyt EM-turnauksen kaksi ensimmäistä otteluaan, joten tänään on klassisen pakkovoiton paikka Venäjää vastaan.

Hyvä puoli asiassa on se, että Venäjä on tällä hetkellä täysin sekaisin. Sekin on hävinnyt kaksi ensimmäistä otteluaan, ensin Israelille ja sitten Puolalle, molemmat tosin vain kolmella pisteellä.

– Venäjä on kokenut muutaman menetyksen, kaikki joukkueen tähdet ei ole paikalla. Se ei tarkoita sitä, että Venäjän kokoisella koripallomaalla ei riittäisi talenttia, sanoo Suomen valmennustiimiin kuuluva Ari Tammivaara koripalloliiton nettisivuilla.

– He pelaavat aggressiivista puolustusta puolella kentällä, mikä pyrkii ottamaan tilan pois vastustajalta. He saattavat pistää takakentälle painetta ja yrittävät tehdä pelinrakentelun vaikeaksi.

– Hyökkäyksessä he ovat erittäin organisoituja. Venäjä juoksee ainoastaan ”opportunity fast breaks”, mutta muuten tullaan ylös hitaammin ja pelataan settejä, joissa käytetään liikkuvia isoja kolmospaikan pelaajia postiin tai skriinin kautta heittopaikkoihin.

– Perinteisesti jos Venäjällä menee vaikeaksi, niin se vaikuttaa pelaajiin. Hauska nähdä, että miten he reagoivat nopeisiin hyökkäyksiin ja siihen, kun pallonliike on tärkeämpää kuin jalanjäljet. Nämä ovat heidän suurimmat haasteensa meitä vastaan, Tammivaara arvelee.

Ottelu alkaa tänään klo 16.