Susijengin EM-lohkon loppusijoitus varmistui, kun Serbia voitti Puolan. Näin ollen Suomi sijoittui lohkossa toiseksi.

Susijengin voitto Hollannista aiemmin päivällä petasi sen, että Suomi otti tiukan otteen toisesta sijasta. Sen varmistuminen vaati Serbian voittoa Puolasta eikä Serbia ollut yllätettävissä. Serbia varmisti lohkovoiton puhtaalla pelillä 96-69-voitolla. Lohkon isäntäjoukkue Tshekille EM-kisat olivat vaikeat, mutta se nousi tärkeimmällä hetkellä 88-77-voittoon Israelista. Samalla Tshekki hyppäsi lohkon neloseksi ja Susijengin avausottelussa voittanut Israel pullahti kokonaan jatkopeleistä pois.

Suomi kohtaa näin C-lohkossa kolmanneksi sijoittuneen Kroatian. Kroatia voitti 90-86. Mikäli Kroatia olisi voittanut vähintään kahdeksalla pisteellä, olisi se noussut lohkossa kakkoseksi. Kroatia johti ottelua seitsemällä pisteellä parikymmentä sekuntia ennen loppua, mutta Bojan Bogdanovic heitti vapaaheiton tarkoituksella ohi ja Kroatia voitti lopulta 90-85. Näin Kroatia petasi itselleen revanssin MM-karsinnoista. Kesäkuussa Susijengi haki Lauri Markkasen viimeisten hetkien kolmen pisteen heitolla voiton vieraskentältä ja pudotti samalla Kroatian MM-jatkokarsinnoista. Samaan aikaan Susijengi laukkasi lopulta MM-kisoihin saakka ensimmäisenä eurooppalaisjoukkueena.

– Kroatia on mielenkiintoinen vastustaja paitsi siksi, että olemme pelanneet tuoreeltaan heitä vastaan kaksi ottelua MM-karsinnoissa, mutta myös siksi, että he ovat karsintojen jälkeen vahvistuneet kolmella korkean tason pelaajalla eli Krunoslav Simonilla, Jaleen Smithillä ja Dario Saricilla, Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Tuoreessa muistissa on, että keskikesällä Kroatia hyökkäsi sisäpelin kautta paljon ja siihen on löydettävä ratkaisuja, jonka lisäksi tarkoitus on päästä juoksuttamaan heitä kuten muitakin vastustajiamme. Olennaisinta on kuitenkin keskittyä omaan tekemiseen ja saada oma peli rullaamaan. Kaikki ovat odottaneet, että pääsisimme pelaamaan näitä pelejä.

Jukka Toijalan valmentama Viro taipui lohkovoittaja Kreikalle 90-69. Italia sijoittui neljänneksi ja voitti Iso-Britannian 90-56.  

Näin ollen muut neljännesvälieräparit ovat Suomi-Kroatia, Serbia-Italia, Ukraina-Puola, Kreikka-Tshekki, Saksa-Montenegro, Spain-Liettua, Slovenia-Belgia ja Turkki-Ranska.

Suomen ottelun voittaja kohtaisi puolivälierissä voittajan otteluparista Espanja-Liettua.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport kanavillaan esittävät kaikki Susijengin ottelut suorina lähetyksinä sekä puolivälieristä eteenpäin kaikki pudotuspelit.

Lähde: Koripalloliiton tiedote