Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen kertoi Suplan ”Kultaleijonien huikea matka” podcastissa, että unelma NHL:stä voi toteutua aikaisintaan kaudella 2020-21.

Kun Leijonat voitti sensaatiomaisesti MM-kultaa keväällä, vietiin Jukka Jalosta kilpaa kohti Pohjois-Amerikkaa ja NHL:ää. Myönsihän mestarikoutsi itsekin, että hänen unelmansa on joku päivä valmentaa rapakon takana.

Jalosella on kuitenkin vielä vuosi jäljellä sopimusta Leijonien kanssa, eikä siinä ole kirjattuna ns. NHL-pykälää.

– Siinä on ihan suora yksi vuosi jäljellä ja se on selvää, että valmennan Leijonia myös ensi kaudella. Siitä ei ole kahta sanaa. Jos ajatellaan NHL:ää tai jotain muuta mahdollista vaihtoehtoa, niin se toteutuu, jos on toteutuakseen, niin vasta tulevan kauden jälkeen, Jalonen kertoi ”Kultaleijonien huikea matka” podcastissa.

Kolme MM-kultaa uransa aikana voittanut Jalonen nähdään siis ensi vuonna Sveitsin MM-kisoissa Leijonien penkin takana.

– Pitäisi todella isoja ihmeitä tapahtua, jos ei näin olisi. Se on lähtökohta, että en ole sopimusta purkamassa. Yleensä olen yrittänyt sitoutua siihen mihin olen mukaan lähtenyt ja tarkoitus on tehdä sama juttu, Jalonen korostaa.

– Jos keskustelen joidenkin uusien seuraehdokkaiden kanssa, se koskee sitten vasta kautta 2020-21.

Jalosen mietteitä Leijonien matkasta kohti MM-kultaa, ensi kaudesta ja muusta voi kuunnella kokonaisuudessaan Suplan ”Kultaleijonien huikea matka” podcastista.