Susijengin MM-avaus sujui varsin hermostuneissa merkeissä ja USA jyräsi ylivoimaiseen 114-55 (60-18)-voittoon.

Suomi aloitti ottelun hyvin ja jopa johti ottelua Gerald Lee jr:n korilla 2-0, mutta siihen se loppuikin. Susijengi pelasi todella hermostuneesti ja heitot eivät osuneet edes koritelineisiin. Pallonmenetyksiä tuli aivan liikaa ja USA rokotti jokaisesta armottomasti.

Posiitiivisena oli 8000 suomalaisfanin luoma uskomaton tunnelma, jota ei edes rökäletappio saanut hiljenemään.

Suomi pysyi USA:n vauhdissa jonkin aikaa, mutta ensimmäisen jakson vanhetessa USA venytti johtoa. Toinen jakso oli Suomelta todella heikko ja USA vei sen nimiinsä 29-2. Kolmas neljännes oli Suomelta pisteiden valossa paras ja se päättyi USA:lla 29-21.

Tasoero joukkueiden välillä oli selkeä ja Suomen hermostuneisuus vei parhaan terän Susijengiltä. USA:aa vastaan ei kukaan voittoa odottanutkaan, mutta näin surkealla avauksella ei ole helppoa lähteä Ukrainaa vastaan.

Suomi: Petteri Koponen 12/3/4 syöttöä, Shawn Huff 12/3, Erik Murphy 10/7, Tuukka Kotti 6/5/3 riistoa, Teemu Rannikko 5/2, Gerald Lee jr 4/1, Kimmo Muurinen 2/2, Hanno Möttölä 2/2, Matti Nuutinen 2/1, Mikko Koivisto 0/0, Sasu Salin 0/0, Antero Lehto 0/0.

USA: Klay Thompson 18/1, Anthony Davis 17/4, Derrick Rose 12/2/3 syöttöä, Rudy Gay 10/5, DeMarcus Cousins 9/10, James Harden 9/3/3 syöttöä/4 riistoa, Kyrie Irving 9/2/4 syöttöä.