Yksi suomalaisen jääkiekon NHL-uranuurtajista, Christian Ruuttu, muistelee Stanley Cup Classics -podcastissa NHL-uraansa. Uransa aikana Ruuttu joutui pariin otteeseen vaihtamaan seuraa kaupan myötä.

Kun Ruuttu liikkui Buffalosta Chicagoon, toiseen suuntaan tuli pelaaja, joka myöhemmin urallaan voitti kaiken: maalivahtilegenda Dominik Hasek.

– Minulla oli mahdollisuus valita, mihin menisin. Mike Keenan valitsi minut aikanaan All Stars -peliin ja hän oli kiinnostunut minusta. Aika aikaisessa vaiheessa olimme valmiita, että menemme Chicagoon. Aloimme tehdä sopimusta, Ruuttu muistelee podcastissa.

– Minun kompensaationi piti päättää, ja Chicago luopui silloin Dominik Hasekista! Menin Chicagoon ja Hasek Buffaloon. Ensimmäisenä vuotena treidi näytti hyvältä, mutta sitten ”Dominator” alkoi pelata niin hyvin, että se ei enää näyttänyt niin hyvältä, Ruuttu muisteli naureskellen.

Christian Ruuttu pelasi Chicagossa erinomaisesti. Hasekin legenda lähti käyntiin Buffalossa ja huipentui myöhemmin uralla Detroitissa Stanley Cup -voittoihin. Joka tapauksessa, kauppa jäi omalla tavallaan jääkiekkohistoriaan, sillä ilman sitä Hasekista olisi tuskin tullut ”Triple Gold Clubin” jäsentä.