Koko maailmassa pyörii juuri tällä hetkellä vain yksi mainittava iso lentopalloliiga ja sen finaaleissa nähdään tällä viikolla suomalaisväriä. Eemi Tervaportti johdatti Olympiacosin viikonvaihteessa Kreikan miesten liigan finaaleihin , joissa vastassa on totta kai vähemmän rakas vihollinen Panathinaikos.

Finaalisarja käynnistyy torstaina ja jatkuu varmuudella ainakin sunnuntaina vihreiden kotikentällä.

Mestaruuden ratkominen aloitettiin viime viikolla neljän joukkueen kesken. Hallitsevan mestarin Olympiacosin taival alkoi todella nihkeästi, kun se hävisi paras kolmesta -sarjan avauspelin Foinikas Syrosille 2-3. Tätä seurasi kuitenkin ”veitsi kurkulla” pelattuna kaksi puhdasta voittoa.

Ratkaisevassa kolmannessa välierässä Tervaportin pääruokittavat olivat tsekkihakkuri Michal Finger (16 pistettä), albanialainen Gazmend Husaj (12) sekä Rafail Koumentakis (12). Syroksen passarina pelasi ex-Hurrikaani Maksim Buculjevic.

– Se oli sellaista lentopalloa, mitä se 2,5 kuukauden tauon jälkeen voi ilman harjoituspelejä olla. Ensimmäinen peli oli kyllä aivan hirveä, mutta onneksi saimme nostettua pelin tasoa siitä koko ajan, Tervaportti totea Lentopalloliiton verkkosivuilla.

Yleisesti tilanne on kovin erikoinen, kun missään muualla ei lajia juuri nyt käytännössä pelata. Euroopan liigat jäivät kesken ja mestaruuksia jaettiin jossakin ja jossakin vain todettiin kauden jääneen kesken, kuten esimerkiksi Suomessa.

– No, täällä päätettiin pelata. Koronatilanne on käsittääkseni täällä hyvä ja katsottiin, että täällä pystytään pelaamaan. Reipas kuukausi on takana ja pari viikkoa on vielä edessä. Koitetaan tuoda poika kotiin, Tervaportti toteaa.

Lähde: Lentopalloliiton verkkosivut