Suomen koripallomaajoukkueen runkopelaaja Sasu Salin osui kolmen pisteen kaaren takaa kolme kertaa kolmella yrittämällä, kun Gran Canaria mykisti Laboral Kutxan Espanjan Supercupin perjantaisessa semifinaalissa.

Gran Canaria kohtaa Supercupin finaalissa päävammasta toipuvan Petteri Koposen FC Barcelonan.

Gran Canaria ja Laboral Kutxa pelasivat kiihkeän ja värikkään ottelun Vitoria-Gasteizissa 9257 katsojan edessä. Ottelu ratkesi vasta viimeisillä minuuteilla, kun Salinin ja Bo McCalebbin kolmoset veivät Gran Canarian 71-74-johtoon ja hetkeä myöhemmin Kyle Kuric juoksi syötönkatkosta kanarialaisjohdon viiteen pisteeseen.

Täydellistä työtä kolmoskaaren takaa tehnyt Salin kirjasi 21 peliminuutissa 12 pistettä, yhden levypallon ja kaksi syöttöä. Salinin ohessa voittajien tehokolmikon muodostivat Kuric (24/3/6 riistoa) ja McCalebb (11/3). Tornike Shengelia johti Laboralia 16 pisteellä.

Real Madridin ja FC Barcelonan välisessä semifinaaliottelussa kentän hahmo oli FC Barcelonan Tyrese Rice, joka muisti päävammasta toipuvaa pelitoveriaan Petteri Koposta kirjoittamalla kenkiinsä Koposen nimen ja pelinumeron.

Rice riehui kentällä 30 pisteen ja kuuden syötön edestä, kun FC Barcelona karkasi 27 pistettä heittäneen Sergio Llullin edustamalta Real Madridilta 93-99 (48-47).

Gran Canaria ja FC Barcelona mittelevät Supercupin mestaruudesta lauantai-iltana.

Lähde: Koripalloliiton tiedote.