Kataja Basket avasi FIBA Europe Cup -urakkansa ryminällä, kun joensuulaiset kaatoivat kotonaan bulgarialaisen BC Rilski Sportistin 92-76 (61-37). Katajan voiton avaimena toimi hurja alku, jonka turvin Kataja johti kotiyleisönsä peliä neljän minuutin jälkeen jo 18-6, minkä jälkeen joensuulaiset eivät katsoneet taakseen, vaan heittivät 35 pistettä ensimmäiseen neljännekseen.

Rilski Sportist jäi kokonaan jalkoihin jo ensimmäisellä puoliajalla, kun Katajan hyökkäyspeli pyöri nätisti Teemu Rannikon komennossa, joka jakoi 12 syöttöä jo ensimmäiseen kahteenkymmeneen minuuttiin.

– Näinä vuosina, joina olen ollut mukana kansainvälisessä koripallossa, tämä oli yksi parhaimmista aloituksista, joita olen päässyt todistamaan, Katajan päävalmentaja Jukka Toijala kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Kataja ampui ennakkoluulottomasti kaaren takaa (18/48) läpi ottelun ja vaikka Rilski Sportist piristyi toiselle puoliajalle, niin bulgarialaisten kannalta se oli jo liian myöhäistä.

Rannikon (8/5/18 syöttöä) johtaessa peliä mainiosti, pisteidenteossa kotijoukkueelta erottuivat Trevis Simpson (26/4), Lamayn Wilson (22/4), Marius Van Andringa (12/2) ja Thomas Scrubb (10/12/3 syöttöä).

Vierasjoukkueen tehokkain oli Anthony Gugino, joka heitti 21 pistettä ja noukki 17 levypalloa.

Kotkalainen KTP-Basket taas joutui tyytymään tappioon FIBA Europe Cupissa, kun puolalaisen Rosa Radomin väkevä toinen puoliaika vei sarjapisteet vierasjoukkueelle loppunumeroin 76-97 (37-42).

Rosa Radom aloitti toisen puoliajan juoksemalla 13-2, mistä kotkalaiset eivät koskaan toipuneet takaa-ajoon. Kokonaisuudessaan Rosa Radom vei toisen puoliajan 55-39, levypallot 37-24 ja skorasi korin läheisyydestä 44 pistettä.

Kotkan tehokolmikon muodostivat Samuel Haanpää (18/3/4 syöttöä), Markus Molenius (19/2) ja Joonas Lehtoranta (12/3/5 syöttöä). Vierasjoukkueen ykköspelaaja oli Calvin Harris (25/6).