Lahden Pelicans on hankkinut riveihinsä kaksi uutta pelaajaa. Lahtelaisseura vahvistuu Itävallan maajoukkuehyökkääjällä Manuel Ganahlilla ja viime kaudella Mestiksessä pisteitä takoneella Niklas Salolla.

Ganahlin sopimus on 1+1-vuotinen. Itävallan EBEL-liigassa KAC Klagenfurtissa viimeiset neljä kautta kiekkoillut 27-vuotias Ganahl jakoi kuluneella kaudella joukkueensa pistepörssin kärkipaikan tehoillen 54 ottelussa pisteet 13+26=39. Ganahl on myös kauden 2017-2018 osalta Itävallan maajoukkueen paras pistemies.

– Ganahl on erittäin hyvä kahdensuunnan hyökkääjä, joka on tilannevahva ja nopeajalkainen. Miehellä oli kova halu tulla Suomeen ja Pelicansiin, seuran urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kertoo verkkosivuilla.

Ganahlin ohella hyökkääjä Salo siirtyy Pelicansiin 1+2-vuotisella sopimuksella. Kuluneella kaudella 170-senttinen taituri kiekkoili Mestiksessä SaPKon riveissä ollen runkosarjan kakkoseksi sijoittuneen savonlinnalaisjoukkueen paras pistemies. Runkosarjassa Salo tehtaili 50 ottelussa pisteet 22+27=49 ja pudotuspeleissä tahti pysyi yhtä hurjana, kun 14 ottelussa syntyi pisteet 3+11=14.

Salo on pelannut Liigaa TPS:n paidassa vuosina 2013-2016 yhteensä 23 ottelua ja tehnyt näissä peleissä yhden maalin. Kaksi edellistä kautta 23-vuotias laituri on kiekkoillut Savonlinnassa.

– Salo on loistava luistelija ja taitava hyökkääjä. Mestiksessä hänestä on kehittynyt kokonaisvaltaisempi pelaaja ja uskomme, että nyt on hänen aikansa lyödä läpi myös Liigassa, Laukkanen kommentoi.