Luka Doncic heitti keskiviikkona 47 pistettä johdattaessaan Slovenian voittoon Ranskasta.

Doncicin pistelukema on EM-historian toiseksi suurin. Ainoastaan Eddy Terrace on Doncicin edellä, kun hän teki vuonna 1957 peräti 63 pistettä Belgian kukistaessa Albanian.

Slovenia voitti Ranskan 88-82 ja varmisti sitä kautta B-lohkon kärkipaikan. Liettua eteni kuin etenikin puolivälieriin voitettuaan Bosnia ja Hertsegovinan 87-70. Suomalaisbosnialainen Emir Sulejmanovic pelasi reilun minuutin Bosnian paidassa. Lohkon kolmannessa ottelussa Saksa kylvetti Unkaria 106-71.

A-lohkossa Espanja nappasi lohkovoiton kukistaessaan Turkin 72-69. Montenegro raivasi tiensä jatkoon voittamalla lohkoisäntä Georgian 81-73. Belgia sen sijaan hoiteli Bulgarian tieltään 89-80.

Ensimmäiset puolivälieräparit ovat näin selvät. Espanja kohtaa Liettuan odotetussa huippukohtaamisessa ja myös Turkin sekä Ranskan väliselle ottelulle on ladattu kovat odotukset. Jatkopelien isäntä Saksa saa Montenegron ja Slovenia Belgian.

C- ja D-lohkot saadaan päätökseen torstaina. Susijengillä on mahdollisuus nousta oman lohkonsa kakkoseksi voittamalla Hollannin ja samalla Serbian olisi kaadettava Puola.

Elisa Viihde Viaplay sekä V Sport+ ja V Sport1 esittävät ottelun suorana lähetyksenä. Suomen ja Hollannin peli alkaa kello 15.00.