Brasilian MM-karsinnat ovat alkaneet suorastaan surkeasti. Kun Etelä-Amerikan lohkossa on pelattu kuusi kierrosta, Brasilialla on koossa vaivaiset yhdeksän pistettä kahdesta voitosta, kolmesta tasapelistä ja yhdestä tappiosta.

Jos karsinta päättyisi nyt, Brasilia olisi ulkona, sillä neljä parasta menevät suoraan MM-lopputurnaukseen ja viides karsii Oseanian lohkon kakkosen kanssa. Brasilia on sensaatiomaisesti vasta kuudentena ja sen perässä on vielä Paraguay samoissa pisteissä.

Brasilia on näissä karsinnoissa hävinnyt Chilelle, pelannut tasan Argentiinan, Uruguayn ja Paraguayn kanssa ja voittanut vain Venezuelan ja Perun, jotka ovat yhdessä Bolivian kanssa selkeästi lohkon heittopusseja.

Päävalmentaja Dunga on joutunut Brasiliassa rajun kritiikin kohteeksi. Seuraavat karsintaottelu pelataan elo-syyskuun vaihteessa ja silloin Brasilialla on kaksi lähes elintärkeää ottelu taulukossa edellä olevia joukkueita vastaan: ensin vieraspeli Ecuadorissa, sitten kotiottelu Kolumbiaa vastaan.

– Kaikki riippuu vain ja ainoastaan meistä itsestämme. Brasilialla on ollut ennekin vaikeuksia karsinnoissa moneen kertaan, mutta näyttää että tästä tulee poikkeuksellisen hankala karsinta, Dunga selitteli Globolle.

– Meidän on oltava yksinkertaisesti pallollisena parempia ja paljon fyysisempiä kuin olemme ilman palloa, ei tässä sen kummemmasta ole kyse, Dunga näki tilanteen.