Suomen koripallomaajoukkueen takamies Sasu Salin vaihtaa seuraa.

Salin, 23, siirtyy Slovenian suurseuran Union Olimpija Ljubljanan riveistä Espanjan ACB-liigan Gran Canarian joukkueeseen loppukaudeksi.

– En tule unohtamaan melkein viittä Ljubljanassa viettämääni vuotta, mutta on tullut aika ottaa seuraava askel urallani, Salin sanoo Union Olimpijan tiedotteessa.

– Olen saanut aiemminkin sopimustarjouksia, jotka olen päättänyt olla ottamatta vastaan. Tällä kertaa tarjottu sopimus oli liian houkutteleva ja olen kiitollinen siitä, että päädyimme yhteisymmärryksessä tähän lopputulokseen, Salin kertoo.

Salinin uusi joukkue, Las Palmasissa vaikuttava CB Gran Canaria on seitsemäntenä ACB-liigan runkosarjassa. Joukkue on myös ollut Eurocupissa harvinaisen vakuuttava: alkulohkossa joukkue voitti kaikki kymmenen otteluaan ja jatkosarjan viidestä kamppailusta se on hävinnyt vain yhden.

Gran Canaria kohtaa keskiviikkona 11.2. Eurocupin jatkosarjan päätösottelussaan Montenegron mestarin KK Buducnost Podgorican vieraskentällä, ja sunnuntaina ACB-liigan kotiottelussaan Andorran. Salinin debyyttiajankohdasta uuden joukkueensa kokoonpanossa ei ole vielä varmuutta.