Brightonin manageri Sami Hyypiä on seurannut MM-kisoja tarkasti. Jälleen Englantiin palannut Liverpool-legenda oli pahoillaan Englannin varhaisesta putoamisesta.

Hän toivoo, ettei tämä tarkoita sitä, että Hyypiän monivuotinen joukkuekaveri Liverpoolista, Englannin kapteeni Steven Gerrard, lopeta maajoukkueuraansa.

– Toivottavasti hän vielä jatkaa. Stevie on todella tärkeä mies Englannille, Liverpoolin lisäksi. Olen aika pitkälle sitä mieltä, että ilman Gerrardia Englanti ei välttämättä edes kisoissa olisi. Hän oli karsintojen tärkein pelaaja joukkueelle, Hyypiä sanoi.

– Tuntuu, että monet ovat unohtaneet tämän. Stevie ei pelkää vastuuta ja siksi myös huonoja asioita tapahtuu joskus. Esimerkiksi se Uruguyan toinen maali oli hänen kannaltaan todella epäonninen.

Hyypiän mielestä 34-vuotiaalla Gerrardilla olisi vielä paljon annettavaa Kolmelle Leijonalle.

– Joukkuetta nuorennettiin näihin kisoihin rajusti ja luulen, että Roy Hodgson jatkaa nuorennusta. Nuori ja kokenut joukkue tarvitsee ison johtohahmon ja sellainen on Steven Gerrard. Hänen merkityksensä oli Liverpoolille, jossa oli myös nuori ja vähän kokematon joukkue, oli valtavan suuri.

– Seuraavat kisat ovat kahden vuoden päästä ja Stevie varmasti joutuu miettimään jatkoaan. Valioliigakaudet ovat kovia – maajoukkuepelit vievät aika paljon palauttamisaikaa. Joka tapauksessa hän on siinä tilanteessa, että mikäli hän päättää lopettaa, hän tekee itse sen päätöksen eikä kukaan tee sitä hänen puolestaan. Toivon, että saamme nähdä Stevien vielä maajoukkuepaidassa sekä vielä vuosia Liverpoolin riveissä nauha kädessä, sanoi Steven Gerrardin edeltäjä Liverpoolin kapteenina, Sami Hyypiä.