Upealla peliurallaan myös Suomen jalkapallomaajoukkueen kapteeninnauhaa kantanut Sami Hyypiä näkee Huuhkajien nykyisessä kapteenissa Tim Sparvissa paljon yhtäläisyyksiä itseensä, vaikka erojakin löytyy ainakin ulkoisessa habituksessa.

31-vuotias Sparv on kertonut oppineensa kapteenin roolista paljon myös Englannin suurseurassa Liverpoolissa kapteenina toimineelta Hyypiältä. Hyypiä luonnehtii Viafreen haastattelussa Sparvia näin:

– Tim on hyvä tyyppi ja varmasti hyvä johtaja ja hyvä johtamaan meidän porukkaa eteenpäin. Kokokin jo tekee sen, että kun Tim astuu johonkin huoneeseen, niin siinä on jo tavallaan arvostus sitä kohtaan, Hyypiä kertoi yleisölle O’Learys Bakersissa.

Pituus yhdistää 195-senttistä topparia Hyypiää ja 194-senttistä puolustavaa keskikenttäpelaajaa Sparvia. Yhden ulkoisen eron Hyypiä nostaa esiin.

– Parran voisi ehkä ajaa pois. Ehkä se on tämä nykypäivän trendi, että partoja näkee vähän enemmän tuolla pelikentällä ja muuallakin. Ehkä olen vaan kateellinen, kun minulla ei kasva parta, Hyypiä naureskeli.

Hyypiä näkee Tanskan mestarijoukkue FC Midtjyllandissa jatkavan Sparvin asenteessa paljon itseään.

– En tunne häntä hyvin, mutta tunnen tarpeeksi. On asenteeltaan vähän samanlainen kuin minä. Jos johonkin ryhdytään, niin vedetään se täysiä. Hän on sellainen lähes perfektionisti. Peleissä ja treeneissä kaikki suoritukset tehdään keskittyneesti ja koko ajan niin hyvin kuin pystytään, Hyypiä toteaa.

Kapteenit johtavat joukkuettaan sanoillaan, mutta vielä tärkeämpiä ovat teot.

– Minusta kapteeniuuteen kuuluu se, että on esimerkillinen treeneissä. Että kaikki harjoitukset vedetään täysillä ja kaikki suoritukset treeneissä olisivat samanlaisia kuin peleissä. En jaksa uskoa, että Tim kauhean kovaääninen on kopissa. Mutta luulisin, että kun hän suuttuu, niin kyllä sitäkin löytyy, Hyypiä päättää.

Hyypiä kertoo haastattelussa arvionsa Sparvin johtamasta nyky-Huuhkajista ja joukkueen odotuksista syksyllä käynnistyvään Nations Leagueen. Haastattelu on katsottavissa kokonaan Viafreessä.

UEFA Nations League ja EM-karsinnat näkyvät ensi syksystä alkaen Viasatilla ja Viaplayssa. Kaikki Huuhkajien ottelut ovat myös vapaasti katsottavissa Viafreessä.