Sami Hyypiä korostaa Teemu Pukin hurjaa saavutusta – ei usko suomalaisten älyävän tempun vaativuutta

© Kuva: Getty Images
Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?

Huuhkajien ykköshyökkääjä Teemu Pukki ylsi hiljattain hurjaan saavutukseen, josta puhutaan vielä pitkään. Pukki, 29, valittiin Englannin toisen sarjatason eli Championshipin kauden parhaaksi pelaajaksi.

Kerta on historiallinen, sillä koskaan aiemmin suomalaista pelaajaa ei ole valittu kauden parhaaksi pelaajaksi Championshipissä.

Valinta ei varmastikaan tullut monelle isona yllätyksenä. Pukki on nimittäin tehnyt Norwich Cityssä hurjaa jälkeä läpi kauden ja johtaa Championshipin maalitilastoa 27 osumalla. Lisäksi hänellä on tilillään 10 maalisyöttöä. Pukin maaleilla ”Kanarianlinnut” on porskuttamassa sarjajohtana kohti nousua Valioliigaan.

Liverpoolista parhaiten muistettu Suomen topparilegenda Sami Hyypiä ei usko, että Suomessa täysin älytään sitä, miten kovaan saavutukseen Pukki on tällä kaudella yltänyt sumujen saarten toisella sarjaportaalla.

– En usko. Kyllä jokainen varmasti miettii, että no, sehän on toinen sarjataso. Sehän olisi Suomessa ykkösdivisioona. Mutta kyllähän se liiga (Championship) on aika kova liiga kuitenkin. Jos pistetään joku liiga siihen järjestykseen, kuinka vaikea tai vaativa se on pelaajalle, niin minusta Championship on aika korkealla Euroopan liigoissa. Kyllä se menee monen kansallisen pääliigan edelle, Hyypiä täräytti Suplan UEFA Champions League -podcastissa.

– Ihan huikea saavutus Teemulta. Olen tosi iloinen, että tuollainen onnistuminen tulee. Se jatkukoon, toivottavasti pysyy terveenä. Ainakin kunnossa mies näyttää olevan, Hyypiä iloitsi ja onnitteli Pukkia heti perään.

Kuuntele Suplan uusin UEFA Champions League -podcast täältä.

Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?