Saksan maajoukkuetoppari Mats Hummels tunnetaan paitsi huippuluokan pelaajana, myös pelimiehenä joka ei pelkää sanoa kriittisiäkin asioita kun niiden paikka on.

Bayern Münchenin tähtipelaaja Hummels pelkää olevansa osa katoavaa perinnettä ja näkee suurimpana häviäjänä suuren yleisön. Syyttävä sormi osoittaa ennen kaikkea median suuntaan – pelaajat eivät yksinkertaisesti uskalla sanoa enää mitään.

– Jokainen joka ottaa kantaa kriittisiin asioihin, nostaa heti skandaalin ja kaikki sitaatit nostetaan otsikoihin. Tämän kehityksen takia pelaajilta saadaan jatkossa paljon vähemmän sisältöä ja meidän pitää tyytyä mitäänsanomattomuuksiin, Hummels laukoo Socrates-lehdelle.

Hummels vertaa kehitystä NBA:han, jossa pelaajien ei tarvitse otteluiden jälkeä puhua kuin liigan viralliselle kanavalle ja he painuvat tämän jälkeen pukukoppiin.

– Missään yksittäisessä haastattelussa yksikään pelaaja tai valmentaja ei oikeasti sanoa mihin esimerkiksi joku tappio on perustunut. Kaikki on vain tyhjiä fraaseja, Hummels jatkaa.

– Näen valitettavasti samansuuntaisen kehityksen jalkapallossa, sillä suurin osa pelaajista ei halua negatiivisiin otsikoihin. Kynnys jonkun asian sanomiseen vain nousee.

Hummels myöntää että olisi helpompi turvautua fraaseihin tai latteuksiin.

– Olen kuitenkin edelleen vakuuttunut siitä, että voit selittää jalkapalloa ihmisille tai ainakin kertoa mitä kulissien takana tapahtuu paljastamatta mitään luottamuksellista. Toki olen koko ajan tekemisissä vaikeuksien kanssa, mutta hyväksyn sen, Hummels sanoo.