MM-lopputurnauksessa on enää yksi ottelu jäljellä oman pelikassan kartuttamiseen tai tappioiden kuittaamiseen. Finaalin selkeähkö ennakkosuosikki on Saksa ja vaatii aika vankkaa tietoa piirustaa lapulle Saksan 1-0-voittoa – niin tehnee nimittäin aika moni muukin.

Argentiina tuskin juuri muuttaa peli-ideaansa välierästä, mikä tarkoittaa sitä, että oma pää pyritään tilkitsemään mahdollisimman tiiviisti ja iskemään vasta ns. varmoista paikoista tilaisuuden tullen. Idea pelaamiseen voikin ehkä hakea Argentiinan taktiikan kautta ja 0-0 tai Argentiinan 1-0-voitto tuo helposti sijoitukselle jo paljon paremman tuoton.

Mutta… Kestääkö Argentiinan puolustus koko 90-minuuttista Saksan painetta? Onnistuuko jompikumpi iskemään nopean maalin ja muuttaako se tyystin pelin luonteen? On hyvä muistaa, että Argentiinalla loppujen lopuksi nimekkäin osa joukkuetta on hyökkäys ja tarpeen tullen se osaa tulla vahvasti muutenkin kuin vastaiskuilla. Rohkea saattaa uskoa takavuosien uusintaan ja vaikkapa numeroihin 3-2.

Ellei usko 0-0:aan, niin voi pohtia myös ottelun avausmaalin tekijää. Lionel Messi ja Thomas Müller ovat varmasti aika käytettyjä vaihtoehtoja, joten on ehkä syytää etsiä jotain muuta. Yksi haku voisi löytyä erikoistilanteiden kautta. Mats Hummels kenties Saksan maalintekijänä? Tai kuka hyvänsä muu ei-hyökkääjä.

Live-veto on ehkä tavallistakin mielenkiintoisempaa, sillä ottelun ensimmäiset 15-20 minuuttia kertovat paljon siitä millainen pelistä on tulossa ja siinä ehtii vielä tehdä korjausliikettä sen mukaan.