Ruotsin päävalmentaja Erik Hamrén joutuu tekemään peräti kolme muutosta avauskokoonpanoonsa, kun Ruotsi pelaa tänään Kööpenhaminassa Tanskaa vastaan ratkaisevan EM-jatkokarsinnan toisen osan.

Ruotsi voitti avausottelun kotonaan 2-1, joten jatkopaikka on kaikkea muuta kuin selvä. Ruotsin puolustuksen avainpelaaja Mikael Antonsson loukkaantui edellisessä ottelussa, eikä ole mukana. Hänen paikkansa ottaa Erik Johansson, joka on ollut koko karsinnoissa vain kahdesti avauskokoonpanossa. Toinen alakerran ehdoton luottopelaaja Martin Olsson on sairastunut, eikä pelaa. Hänen tilalleen tulee Pierre Bengtsson.

Lisäksi Hamrén vaihtaa keskikentältä Jimmy Durmazin Sunderlandin kokeneeseen Sebastian Larssoniin.

– Meillä on joukko hyviä pelaajia, mutta toki voidaan aina spekuloida, ketkä laitetaan kentälle ja millekin pelipaikoille. Pyrimme nyt pelaamaan suoraviivaisemmin, emmekä saa passivoitua lopussa, Hamrén sanoi tiistaina lehdistötilaisuudessa.

Lausunnollaan hän viittaus avausotteluun, jossa Ruotsi määräsi ensimmäisen tunnin tahdin täydellisesti, mutta antoi sen jälkeen pallonhallinnan Tanskalle ja menetti totaalisesti otteensa. Tanska pääsi tekemään 80. minuutilla erittäin tärkeän vierasmaalin.