Jalkapallossa liikkuvat tunnetusti isot rahat, mutta tähän saakka koskaan yksikään jalkapalloilija ei ole ollut vuositasolla maailman parhaiten ansaitseva urheilija – nyt on kuitenkin toisin.

Tuoreen Forbesin listan mukaan jalkapalloilijat ohittivat ensi kertaa USA:laiset supertähdet ja peräti kahden pelaajan voimin. Vuoden ansiolistan kärjessä on Real Madridin Cristiano Ronaldo ja kakkosena Barcelonan Lionel Messi.

Listan mukaan Ronaldo ansaitsi viime vuonna yhteensä noin 81,7 miljoonaa euroa, joista 52 miljoonaa palkkioina ja 29 miljoonaa mainossopimusten kautta. Messin vastaava lukema oli 75 miljoonaa (49 + 26 miljoonaa).

Kärkiviisikossa olivat lisäksi NBA-tähdet LeBron James (71,5 miljoonaa) ja Kevin Durant (52,2 miljoonaa) ja väliin kiilasi tennislegenda Roger Federer (62,9 miljoonaa).

Jalkapalloilijoista TOP50-listalle mahtuivat kärkikaksikon lisäksi Barcelonan Neymar (34,8 miljoonaa, 21. sija), Manchester Unitedin Zlatan Ibrahimovic (34,7 milj., 23.) ja Real Madridin Gareth Bale (33,3 milj., 25.).