Dallas Stars otti pataan peräti 1-6 St Louisilta NHL:n pudotuspeleissä ja on nyt sarjassa tappiolla 1-2. Kuusi maalia kahden suomalaisvahdin taakse, ei hyvältä näytä sivustomme asiantuntija Lauri Hollo.

– No ei totisesti näytä. Koko kauden asiantuntijat ovat epäilleet päävalmentaja Lindy Ruffin tapaa peluuttaa maalivahteja puoliksi. Kritiikkiä on satanut siitäkin, että Kari Lehtosen ja Antti Niemen torjuntaprosentit ovat olleet murheellisia läpi kauden. Nyt tämä kritiikki näyttää konkretisoituvan karulla tavalla.

– Kakkospelissä Lehtonen imi viidestä ensimmäisestä laukauksesta taakseen kolme ja joutui vaihtoon heti kättelyssä. Viime yönä Niemi torjui yhdeksän kertaa ja kolme meni sisään. Lehtoselle ei ollut varmasti helppo paikka tulla kehiin 1-3-tilanteessa ja kas kummaa, heti toinen laukaus upposi taakse. Tosin se meni oman pakin luistimesta, joten sitä ei voi laittaa millään Lehtosen piikkiin. Kuten ei mennyt myöskään Niemen piikkiin yksikään maali. Onkin pakko kysyä, onko Dallasin puolustus todella näin surkea?

Niin, onko kyse enemmän puolustuksen vai maalivahtien heikkoudesta?

– Ainakin viime yönä puolustuksen surkeudesta. Jos tuollaisia paikkoja satelee koko ajan, harva maalivahti pystyy koko ajan seisomaan päällään. Niemi ja Lehtonen tekivät molemmat tukun loistotorjuntoja, mutta silti sisään meni kuusi. Ruff miettii joukkueensa peliä liikaa hyökkäämisen kautta ja alakerta jää tuuliajolle – tai mietti ainakin eilen. Ei ole helppo paikka maalivahdeille. Nytkin kaksikon niskaan satoi 39 laukausta, se oli suorastaan karmeaa katsottavaa.

Pitäisikö Ruffin viimein valita jompikumpi selkeäksi ykkösvahdiksi, joka pelaisi koko ajan?

– En ole valmentaja, mutta pitäisi. Harvassa ovat menestysjoukkueet, jotka ovat käyttäneet tällaista maalivahtirotaatiota. En usko, että toimii. Maalivahdit ovat isoja persoonia ja he haluavat että heihin luotetaan. Jatkuva vaihtaminen ei luo sellaista mielikuvaa.

Kumman pitäisi mielestäsi olla tuo ykkönen Dallasissa?

– Kari Lehtosen, hän on ollut koko kauden ja etenkin runkosarjan lopun varmempi ja tasaisempi. Jotenkin myös uskon, että hän tulee pelaamaan tämän ottelusarjan loppuun asti.