Rangers-lupaus Serge Atakayi vaihtamassa maajoukkuetta: ”Se riski on olemassa”

© Kuva: Juha Tamminen

Skottijätti Glasgow Rangersin reservijoukkueessa pelaava Serge Atakayi on lähellä vaihtaa Suomen valkoisen maajoukkuepaidan tulevaisuudessa Kongon sinipunaiseen. Asiasta kertoi Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja Juha Malinen Huucast-podcastissa, joka julkaistaan Suplassa.

Malinen kertoi, että hän oli valinnut 20-vuotiaan Serge Atakayin Pikkuhuuhkajien ryhmään tuleviin maaotteluihin Norjaa ja Bulgariaa vastaan, mutta Kongossa syntynyt laituri ilmoitti pohtivansa tulevaisuuttaan.

– Hän on saanut kohtuullisen hyviä minuutteja Rangersin reservijoukkueessa ja hän itse asiassa oli tulossa tähän joukkueeseen varalistalle. Saimme kuitenkin tietää hänen asianhoitajaltaan, että Atakayita kiinnostaa tällä hetkellä enemmän Kongon maajoukkue ja hän haluaisi edustaa sitä. Sen takia hän ei tällä listalla olekaan, Malinen kertoi.

– Seuraamme tilannetta. Hän kuuluu niihin pelaajiin, jotka ovat meidän intressipiirissä, Malinen jatkoi.

Lähihistoriassa on nähty jo kahden pelaajan vaihtavan maajoukkuetta. Sergei Eremenko valitsi Venäjän ja Albion Ademi Kosovon. Kaikki he kuuluvat samaan vuonna 1999 syntyneeseen ikäluokkaan. Heistä vain Ademi edusti Suomea viime kesän U19 EM-lopputurnauksessa Vaasassa ja Seinäjoella.

Nyt näyttäisi siltä, että Atakayita ei enää Suomen paidassa nähdä. Tätä ajatusta vahvisti, että Atakayi itse ilmoitti Kongon demokraattisen tasavallan U23-maajoukkueen kutsusta Instagramissaan.

– Se riski on aina olemassa niillä pelaajilla, joilla on kaksi passia. Heillä on valinnanvapaus ja me kunnioitamme sitä kuten aikaisemminkin. Haluamme olla houkuttava vaihtoehto, joka tullaan valitsemaan lopuksi, mutta myöskään kaikki pelaajat eivät voi mahtua Suomen maajoukkueeseen, Malinen alleviivaa.

Atakayi muutti Suomeen vuonna 2010. Hän tuli pelaamaan Helsinki Cupia kongolaisen joukkueen kanssa, mutta jäikin turnauksen jälkeen asumaan Suomeen. Atakayi nousi Aleksei Eremenko Seniorin alaisuudessa Jaron edustusjoukkueeseen ja hänestä tuli vuonna 2015 Veikkausliigan nuorin maalintekijä. Hän oli tuolloin 16-vuotias.

Atakayi sai Suomen kansalaisuuden vuonna 2016. Hän siirtyi samana vuonna Glasgow Rangersin organisaatioon ja debytoi edustusjoukkueessa marraskuussa. Huucast-jakson voit kuunnella täältä.


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta