29-vuotias espanjalainen tennistähti Rafael Nadal on pudonnut vuoden aikana maailman huipulta rajusti alas. Hän myöntää, että kyse on henkisen puolen ongelmista.

Nadal oli ATP-rankingissa ykkösenä liki vuoden kesäkuuhun 2014 saakka, mutta sitten alkoi alamäki. Vielä tämän vuoden alussa hän oli kolmantena, nyt Nadal on pudonnut sijalle yhdeksän. Tämän vuoden aikana hänellä on 39 voittoa ja 12 tappiota. Kahdessa turnauksessa hän on pudonnut jo avauskierroksella, kolmessa turnauksessa tie on katkennut toiseen otteluun.

Viikko sitten Saksan Hallessa hän onnistui kuitenkin ottamaan turnausvoiton, tosin vastassa ei ollut ketään rankingin TOP25-pelaajaa. Koko kauden aikana Nadal on voittanut vain kaksi TOP10-pelaajaa.

Nyt hän kuitenkin uskoo päässeensä uudelleen vireeseen.

– Nyt pystyin pitämään henkisen tilani kasassa koko kisaviikon, enkä ole pystynyt siihen montakaan kertaa tällä kaudella. Henkisesti olen mennyt ylös ja alas vuorotellen, Nadal kertoo Sport Reviewin haastattelussa.

Nadal pelaa tällä viikolla Montrealin Masters –turnauksessa, missä hän kohtaa ensimmäisessä ottelussaan Ukrainan Sergiy Stakhovskin (ATP-60).