Miesten Korisliigan välierät alkoivat maanantaina, kun Salon Vilpas päihitti ensimmäisessä pelissä Helsinki Seagullsin. Toinen välieräsarja starttaa tiistaina, kun Tampereen Pyrintö ja Kauhajoen Karhu Basket iskevät yhteen.

Runkosarjassa kakkoseksi sijoittunut Pyrintö pudotti puolivälierissä Kataja Basketin voitoin 4-1. Esille Pyrinnöltä nousivat muun muassa Marcus Lewis ja Brady Skeens. Joukkueen päävalmentaja Miikka Sopanen painottaa, että joukkueesta löytyy laatua kokoonpanon täydeltä.

– Meillä on useita ratkaisijoita, mikä tarkoittaa, että vaikka vastustaja ottaa yhden tai kaksi pelaajaa erikoisvartiointiin, ei meitä vastaan välttämättä saa haluamaansa aikaan. Lisäksi yksittäisten pelaajien harteilla onnistumisen pakko ei ole niin iso. Kun vuoron perään jokainen onnistuu, kaikkien ei tarvitse loistaa yhtä aikaa, Sopanen tuumi Suplan SporttiRuutu-podcastissa.

Välieräsarjassa Pyrintö saa vastaansa kaksi edellistä mestaruutta voittaneen Karhu Basketin. Sopanen tiedostaa tulevan vastustajan tason sekä nostaa esiin Karhun tähtipelaaja Bojan Sarcevicin.

– Bojan on selkeä pelillinen ja henkinen johtaja siinä porukassa. Hänen taitonsa ja kokemuksensa on vertaansa vailla. Karhu elää ja hengittää varsinkin hyökkäyspelissä Bojania. Se ei ole kuitenkaan mikään yhden miehen show, vaikka hänen roolinsa on Karhulle kaikista tärkein.

– Kauhajoella kulttuuriin on jo pitkään kuulunut, että heillä on rautaisia ammattilaisia sekä hyvin valmennettuja ja kurinalaisia joukkueita, eikä tämän vuoden Karhu ole millään tavalla poikkeus. Luvassa on varmasti kovaa fyysistä taistelua levy- ja irtopalloista, sillä molemmat joukkueet ovat periksiantamattomia ja urheilullisia. Kumpikaan ei tule saamaan mitään ilmaiseksi.

Finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa. Pyrintö ja Karhu kohtaavat ensimmäisen kerran tiistaina kello 18.30. Ottelu on katsottavissa Ruutu-palvelussa.