AC Oulun 22-vuotias puolustaja Noah Pallas on noussut ryminällä Huuhkajien matkaan. Alkuvuoden soitto Markku Kanervalta pääsi yllättämään nuorukaisen.

Pallas sai ensimmäisen kerran kutsun Huuhkajien mukaan tammikuussa, kun joukkue leireili Portugalissa. Pallas muistaa hyvin puhelun, kun kutsu kävi.

– Se oli sunnuntai. Olin maanantaina lähdössä takaisin Ouluun ja ”Rive” soitti, että siinä on hyvä mahdollisuus päästä leirille. Oli kyllä outo tunne, kun ei osaa yhtään odottaa tuollaista tilannetta. Sitä menee itsekin shokkiin ja miettii, että mitäköhän nyt tapahtuu. Puhuin puhelun Riven kanssa ja puhuin perheelle, oltiin kaikki samaan aikaan himassa ja siitä menin Taliin treenaamaan Huuhkajien kanssa. Sitten varmistui keskiviikkona, että pääsen leirille mukaan. Se oli yllättävän nopea prosessi sinänsä, Pallas avaa ensimmäistä kokemustaan Huuhkajien kanssa Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Pallaksen mukaan perhe oli lähes epäuskoinen, kun hän kertoi asiasta.

– Sanoin eka broidille ja se alkoi vaan nauraa. Se luuli, että yritin huijata tai jotain. Sitten sanoin isälle ja äidille ja nekin olivat aika shokissa. Ei kukaan meistä odottanut tuollaista ainakaan tuohon aikaan. Oli kyllä koko perhe aika yllättynyt siinä vaiheessa.

Pallas teki debyyttinsä Huuhkajissa Algarvessa Viro-ottelussa ja sai kutsun myös EM-karsintoihin.

– Kun kuulin, että pääsen mukaan, niin isoin fokus on varmaan siinä, että pääsen treenaamaan tällaisten pelaajien kanssa ja pääsee tällaisen valmennuksen eteen. Näistä tilanteista pitää yrittää ottaa hyöty irti ja mielestäni olen pärjännyt ihan hyvin. On ollut tosi siistiä olla tällaisten pelaajien kanssa treenaamassa ja muutenkin elämässä pari päivää.

Pallaksen haastattelu on luettavissa kokonaisuudessaan Suplan Veikkausliiga-podcastista.