Helsingin Hernesaaren Rannassa käynnistyi perjantaina Beachboard-tapahtuma, joka tarjoaa kävijöilleen uudenlaisen elämyksen. Tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa, ja tapahtumapaikkana toimii Hernesaaren Rannan kesäravintolan viereen hinattu proomu.

Hienolla hiekalla täytetyssä proomussa kilpaillaan 5.-21. elokuuta kuudessa eri urheilulajissa. Lajeina ovat beach futis, beach koris, foot volley, beach tennis ja tapahtuman päälaji beach volley. Lisäksi Proomuun on rakennettu kiipeilyseinä ja vesiallas, jossa otetaan Suomessa ensimmäistä kertaa mittaa Deep Water Solo -kiipeilyssä.

Tapahtuman tuottajina toimivat Starsquad Events Oy ja Suomen Beach Volley Oy. Starsquad Events Oy:n toimitusjohtajan Joel Harkimon mukaan tapahtuman eteen on tehty puoli vuotta töitä täyspäiväisesti.

– Tässä on paljon porukkaa mukana ja isoja panostuksia on tehty, Harkimo toteaa.

Hernesaaren Rannan ravintoloitsija Seppo ”Sedu” Koskinen on tyytyväinen tapahtuman järjestelyihin. Ideaa tapahtumasta Harkimo ja Sedu alkoivat kehitellä viime syksynä.

– Huikealta näyttää. Hieno kontrasti, kun on tuo iso möhkäle ja sisällä näyttää hienolta, Sedu kehuu.

Hiekkakentän rakentamista harkittiin ensin Hernesaaren Rannan terassin päälle, mutta Suomen Beach Volley Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ilkka Lassila heitti ilmoille idean proomulle rakennettavasta kentästä. Kehittelyn tulos komeilee nyt Hernesaaren rannalla.

– En ole nähnyt vastaavaa aiemmin. Meillä on iso kattaus lajeja, ja oma lajini beach volley on tapahtuman loppuhuipennuksena, Lassila hehkuttaa.

Tapahtuman viimeisenä viikonloppuna 19.-21. elokuuta hiekkakentällä nähdään kansainvälinen ja ammattilaistasoinen Beach Volley -kutsuturnaus. Otteitaan kentällä näyttävät muun muassa beach volleyn kansalliset huiput Riikka Lehtonen ja Taru Lahti, jotka eivät mahtuneet Rion olympiajoukkueeseen mukaan.

Tapahtuma on tarkoituksella ajoitettu Rion olympialaisten kanssa samaan aikaan. Tapahtuma-alueella on useita screenejä, joista olympialaisia voi seurata.

– Proomuun rakennetaan jättiscreeni, ja joka päivä täällä on kisakatsomo, kertoo tapahtumaa Starsquad Eventsin kautta järjestämässä ollut Harry ”Hjallis” Harkimo.

Järjestäjät tavoittelevat tapahtumalle 10 000 kävijää. Proomun katsomoon mahtuu 1500 ihmistä ja anniskelualueelle 500 ihmistä, joten reilun kahden viikon mittaiselle tapahtumalle tavoite on Lassilan mukaan realistinen.

Yksi tapahtuman pääpäivistä on 18. elokuuta, jolloin Hernesaaren Rannan lavalle nousee Eppu Normaali.

– Sedu hoitaa bilepuolen, kuittaa Hjallis Harkimo.

Lotta Vuorio, Helsinki