Portugalin ja Ghanan tiet päättyivät Brasilian MM-kisoissa alkulohkoon. Joukkueiden kohtaaminen alkulohko viimeisen kierroksen ottelussa päättyi Portugalin 2-1 voittoon.

Ottelun ensimmäinen kymmenen minuuttia oli pientä Portugalin hallintaa. Cristiano Ronaldo koitti pienestä kulmasta rangaistusalueen ulkopuolelta nostoa takakulmaan, mutta ylärima esti Portugalin avausmaalin. Ensimmäinen puoliaika sujui tasaisissa merkeissä. Noin puolen tunnin pelin kohdalla Ghanan John Boye ohjasi vasemmalta laidalta tulleen keskityksen huolimattomasti omaan maaliin ja Portugali siirtyi ottelussa 1-0 johtoon. Ghanalla oli ensimmäisen jakson lopussa vielä pari paikkaa tasoittaa, mutta tauolle lähdettiin lukemissa 1-0.

Toisella jaksolla Ghana tasoitti juuri ennen kuin tunti pelissä tuli täyteen. Toinen jakso oli melko rauhallinen, eikä kumpikaan joukkue painostanut, ennen kuin Cristiano Ronaldo siirsi Portugalin johtoon kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Portugali haki johtomaalinsa jälkeen vimmatusti lisäosumia, mutta tuloksetta. Ronaldolla oli vielä pari avopaikkaa, joista hän ei kuitenkaan onnistunut laittamaan palloa maaliin. Fatau Dauda oli mies paikallaan Ghanan maalilla tänään.