Englannin Valioliigaa pelataan edelleen tyhjille katsomoille ja sama pätee käytännössä kaikkiin Isossa-Britanniassa järjestettäviin urheilutapahtumiin. Jalkapallon EM-kisojen lähestyessä brittihallitukselta tuli kuitenkin nyt faneille hieno uutinen – katsomot avataan jälleen toukokuussa.

Ison-Britannian pääministeri Boris Johnson on julistanut stadionin porttien aukeavan jälleen 17. toukokuuta. Avaaminen on kuitenkin edelleen ehdollinen ja myös rajoitettu.

Tämänhetkisen suunnitelman mukaan stadioneille voitaisiin ottaa korkeintaan 10 000 katsojaa tai 25 prosenttia kapasiteetista – pienemmän luvun ollessa määräävä. Toiveissa on kuitenkin määrän nopea nostaminen ja jopa mahdollisuus siihen, että jalkapallon EM-finaalissa Wembleylla 12. heinäkuuta katsomo voisi olla viimeistä paikkaa myöten täynnä eli 90 000 katsojaa.

Kertaheitolla avaamista ei kuitenkaan tehdä, vaan jo ennen toukokuun puoliväliä varovaista avaamista kokeillaan – itse asiassa hyvin rajoitetussa määrin näin on jo ehditty tehdäkin.

– Pilottitapahtumia tulee olemaan ja niissä käytetään laajaa testaamista tavoitteena purkaa rajoitteita entisestään, Johnson sanoi SunSportin mukaan.