HIFK:n Anton Lundell varattiin hiljattain NHL:ään, kun Florida Panthers kiinnitti nuoren HIFK-hyökkääjän. Lundell esiintyi nuorten MM-kisoissa todella vahvasti.

Leijonien GM ja vuoden 1999 Stanley Cup -voittaja Jere Lehtinen uskoo, että Lundell nähdään NHL:ssä jo ensi kaudella.

– Kyllä se lähellä on. Aina täytyy sanoa, että kaikkea voi tapahtua, mutta nuorten kisat osoittivat sen, miten vahva pelaaja hän on. Hän pelaa miesten peliä. Se on näkynyt Liigassa tällä kaudella, ja jo viime kaudellakin. Nyt se on mennyt seuraavalle tasolle. Jos vertaa siihen, keitä kisoista meni pelaamaan NHL:ää, niin Anton on fyysisesti sitä luokkaa, hän sanoo Suplan Stanley Cup classics -podcastissa.

Lundellin henkisen kantin lujuus on tehnyt Lehtiseen vaikutuksen.

– Taitavia kavereita on ollut vuosien saatossa paljon. Se henkinen juttu tulee isoksi osaksi. Nuorten kisoissa mennään isoilla kuvilla ja kirjaimilla varsinkin Pohjois-Amerikassa ja hän ei hetkahtanut yhtään. Henkinen kantti on kova, se on nähty. Hän pelaa IFK:ssa jo ties kuinka monetta kautta, ja se ei ole mikään helpoin paikka pelata Suomessa. Hän on parantanut vuosi vuodelta ja hänen kohdallaan kuukausi kuukaudelta, kun on nuori kaveri ja kehittyy koko ajan, Lehtinen sanoo.

Lehtisen haastattelu löytyy Suplasta.