Keihäänheittäjä Tero Pitkämäki sai keskiviikkoiltana hyviä ja huonoja uutisia polvivammastaan.

Ortopedi Harri Panula tutki Pitkämäen vasemman jalan polvesta Seinäjoella otetut magneettikuvat ja totesi, että polvi on muuten kunnossa, mutta eturistiside on poikki.

Panulan mukaan vamma vaatii leikkauksen syksyllä, mutta ei näillä näkymin estä Pitkämäkeä kilpailemasta elokuussa Berliinin EM-kilpailuissa. Se edellyttää, että kuntoutus sujuu ongelmitta ja polveen löytyy sopivan tukeva teippaus.

– Pitkämäen polven sivusiteet ovat ehjiä, nivelkierukat kunnossa, eikä nivelrustossa tai luustossa ole vammoja, mutta eturistiside on poikki, Panula sanoo.

Pitkämäen polvi vääntyi tiistaina Paavo Nurmi Gamesin keihäskisan viimeisessä heitossa. Lääkärin diagnoosi yllätti 35-vuotiaan heittäjän.

– Kun kuulin diagnoosin, ajattelin, että kausi on tässä. Sitten lääkäri totesi, ettei tarvitse lyödä hanskoja tiskiin. Pieni mahdollisuus on, että 2-3 viikon toipumisen jälkeen voisi aloittaa heittoharjoittelun. Kuuntelin sitä monttu auki, Pitkämäki kommentoi.

Kilpaileminen EM-kisoissa on edelleen mahdollista, mutta sille Pitkämäki asettaa yhden selkeän ehdon.

– Berliinin kisoihin lähtö vaatii, että pystyn kilpailemaan Kalevan kisoissa. Silloin voi olla kolme muuta valintakelpoista heittäjää. Heidän kanssaan pitää pystyä kilpailemaan ja mielellään voittamaan heitä. Kun on tullut tällainen vamma, alkukauden näytöillä ei ole merkitystä, Pitkämäki sanoo.

Kalevan kisat ovat Jyväskylässä 19.-22. heinäkuuta ja EM-kilpailut Berliinissä 7.-12. elokuuta.

Lähde: Suomen Urheiluliiton tiedote.