Koripalloliiga NBA:n Oklahoma City Thunder on erottanut valmentajansa Scott Brooksin keskiviikkona. Brooks toimi joukkueen valmentajana vuodesta 2008 alkaen.

Amerikkalainen sai joukkueen pelin toimimaan paikoitellen todella hyvin, sillä Thunder oli viisi vuotta putkeen pudotuspeleissä kausina 2010-2014. Vuonna 2012 Brooks johdatti joukkueensa aina finaaleihin asti, mutta tuolloin Miami Heat oli kovempi ja nappasi mestaruuden.

Tällä kaudella joukkue jäi kuitenkin pudotuspeleistä ulos. Sarjasijoitukseen vaikutti vahvasti loukkaantumiset. Megatähti Kevin Durant oli sivussa yli puolet kaudesta. Myös NBA:n pistekuninkuuden vienyt Russell Westbrook ja avausviisikon laitahyökkääjä Serge Ibaka viettivät aikaa sairastuvalla.

– On tärkeä todeta, että tämä päätös ei heijasta tätä mennyttä kautta vaan on enemmänkin arviointi siitä, minkä uskomme tässä vaiheessa olevan välttämätöntä, jotta voimme jatkossa kehittyä, mennä eteenpäin ja ylläpitää tätä, Thunderin General Manager Sam Presti kertoo seuran verkkosivuilla.