Pikkuhuuhkajien kipparilta vahva kannanotto

© Kuva: Getty Images

Koronatauon jälkeen hämmästyttävän vähälle peliajalle Englannin Championshipin Barnsleyn riveissä jäänyt Aapo Halme antoi tiistaina vahvan kannanoton kunnostaan. Ennen koronataukoa vakiomiehistössä, topparina tai keskikentällä pelannut Halme teki joukkueelleen huipputärkeän maalin saatuaan komennuksen kentälle ottelun toisella jaksolla.

Halmeen maali nosti putoamista vastaan taistelevan Barnsleyn tasapeliin ottelussa Lutonia vastaan vieraskentällä. Aapo Halme vaihdettiin kentälle vain kaksi minuuttia aiemmin: ottelun 84. minuutilla helähti ja Barnsley saavutti tärkeän pisteen.

Mikäli Halme ei olisi ottelua tasoittanut, olisi Barnsley pudonnut Championshipin hännänhuipuksi. Nyt joukkue pystyi pitämään Lutonin pisteellä takanaan ja samalla säilymishaaveet elossa. Ero putoamisviivalle on vain kolme pistettä.

Halmeen vähäiset minuutit ovat herättäneet ihmetystä, sillä Pikkuhuuhkajien kapteeni kuului koko alkukauden ehdottomasti Barnsleyn parhaisiin pelaajiin. Toivon mukaan nyt tullut osuma johtaa myös kasvavaan vastuuseen päätöskierrosten ratkaisupeleissä.