Brasilialainen keskikenttäpelaaja Philippe Coutinho siirtyi valioliigajätti Liverpoolista Espanjan liigan suurella todennäköisyydellä tällä kaudella voittavaan FC Barcelonaan tammikuun siirtoikkunassa.

Coutinho on nyt yksi Barcan kolmesta Euroopan unioniin kuulumattomassa maasta syntyneestä pelaajasta. Seuralla saa olla enintään kolme EU:n ulkopuolista pelaajaa riveissään.

Coutinho on paljastanut, että saattaa hankkia myös Portugalin kansalaisuuden, jotta Barcelona voisi mahdollisesti jossain vaiheessa hankkia ryhmään uuden pelaajan EU:n ulkopuolelta.

– Kyllä, saan kansalaisuuden vaimoni kautta, Coutinho myönsi espanjalaislehti Mundo Deportivolle.

Coutinhon Aine-vaimo on portugalilainen. Coutinho on oikeutettu Portugalin kansalaisuuteen, sillä hän on ollut naimisissa vaimonsa kanssa yli kolme vuotta.

Coutinho saattaa hankkia Portugalin kansalaisuuden ennen kesän Venäjän MM-kisoja, mutta maajoukkuetta tähti ei kuitenkaan ole vaihtamassa. Hän edustaa Venäjällä tuttuun tapaan kotimaataan Brasiliaa.

Coutinhon harkitsema temppu ei ole ennenkuulumaton. Myös Barcan uruguaylaishyökkääjä Luis Suarez on tehnyt vastaavalla tavalla. Suarez on naimisissa italialaisen Sofia Balbin kanssa, ja kärkimies hankki italialaisen kansalaisuuden vuonna 2014 vapauttaakseen paikan Barcan miehistössä.

Barcelonan muut EU:n ulkopuoliset pelaajat ovat Paulinho ja Yerry Mina.

Jos Coutinho hankkii Portugalin kansalaisuuden, Barcelonan uskotaan hankkivan brasialainen keskikenttämies Arthur riveihinsä kesällä.