Osaa Suomen jalkapallomaajoukkuetta seuraavista saattoi ihmetyttää lauantaina päävalmentaja Markku Kanervan kokoonpanovalinnat Italiaa vastaan pelatussa EM-karsinta-avauksessa. Puolan liigassa Miedz Legnicassa viime aikoina loistanut Petteri Forsell ei mahtunut listalle, vaikka oli täydessä pelikunnossa.

Helsingin Sanomien toimittajan Ari Virtasen mukaan Forsellilla oli sukulaisia paiklla Udinen stadionin katsomossa. Pelaaja vaikutti Viasatin selostajan Ville Kuusisen mukaan hyvin pettyneeltä ennen lauantain ottelun alkamista, mikä johtunee tietty kokoonpanon ulkopuolelle jäämisestä.

– Oli varmaan monella muullakin ystäviä katsomassa. Totta kai pitääkin olla vähän pettynyt, jos ei mahdu kokoonpanoon, Kanerva kommentoi Suplan Week of Football -podcastissa.

Kuusisen ja toimittaja Kim Kallströmin toimittaman tuoreen Week of Football -podcastin jakson voit kuunnella täältä.

– Se on se valitettava kohtalo joillekin. Kaikki eivät mahdu listoille. Sitten aina mietitään tarkkaan, että ketkä ovat ne, jotka jäävät katsomoon. Tärkeää siinä on kuitenkin myös pelaajan asenne, että osaa ottaa sen oikealla tavalla. On valmis sitten seuraavassa pelissä täyttämään tehtävänsä jos on listalla, saati pääsee kentälle, Kanerva jatkoi.

Nähtäväksi jää, onko Forsell tänään Huuhkajien kokoonpanossa, kun joukkue kohtaa Armenian Jerevanissa.

Armenian ja Suomen välinen EM-karsintaottelu alkaa tiistaina 26.3. kello 19 Suomen aikaa. Ottelua voi seurata Viasat Jalkapallo -kanavalta, Viaplaysta ja ilmaiseksi Viafreestä.