Kaksi suomalaisjoukkuetta pelaa perjantaina Champions Hockey Leaguen runkosarjaa. Lahden Pelicans saa vastaansa Vitkovice Rideran ja Tampereen Ilves kohtaa Oceláři Třinecin.

– Kovia porukoita ovat varmasti kaikki, jotka tulevat Tshekin pääsarjasta, ja meillä tulee viikonloppuna vastaan kaksi. Varmasti saamme vääntää ihan tosissaan, sanoo Pelicansin kapteeni Miika Roine.

Pelicansilla on kahdesta ottelusta kolme pistettä.

– On pyrkimys mennä koko ajan eteenpäin ja kehittää peliä. Växjö oli kyllä kova mittari ja emme pystyneet vastaamaan siihen vaatimustasoon. Se oli hyvää oppia meille. Lauantaina Ranskassa Rouen oli erilainen vastus ja erilainen peli. Pystyimme tekemään siellä hyvän tuloksen ja nyt mennään taas pelissä eteenpäin.

– Skouttaamme etukäteen vastustajan ja tiedämme mitä tulee. Muualla pelataan eri tavalla, ja on erilaisia tapoja ajatella jääkiekosta, niin se varmasti myös auttaa meitä valmistautuessa omaan sarjaan. Nyt pitää osata reagoida ja muokata omaa peliä. Kun tulee erilaisia pelejä ja erilaisia vastustajia, niin siihen pitää pystyä mukautumaan, Roine sanoo CHL:n tiedotteessa.

Pelicans tarvitsee ehdottomasti pisteitä tulevana viikonloppuna, mikäli se haluaa taistella kuudentoista parhaan joukkoon ja pudotuspeleihin pääsemisestä.

– Haluamme pärjätä jokaisessa sarjassa, johon lähdemme. Tiedämme, että noistakin peleistä pitää tuloksia ottaa, jos haluamme jatkaa kautta. Meidän tapoihimme kuuluu, että emme hirveästi mieti tuloksia ja pisteitä, vaan pyrimme kehittämään meidän peliämme ja uskomme, että se tuottaa hyviä lopputuloksia, Roine ennakoi.

Pelicans-Vitkovice pelataan perjantaina Lahden Isku Areenassa kello 18.30.

Ilves vielä tappioitta

Tampereen Ilves on voittanut kaksi ensimmäistä otteluaan Champions Hockey Leaguessa ja oli maalieronsa turvin koko runkosarjan kärjessä ennen viikonlopun otteluita.

– Olemme pitäneet aika hyvin vauhtia, kääntäneet raikkaasti ja aktiivisesti ja puolustaneet jämäkästi. Kaikessa riittää vielä parannettavaa, ja pystymme ottamaan steppejä eteenpäin, sanoo joukkueen kapteeni Niklas Friman joukkueensa nähdyistä otteista.

Friman tietää tulevan viikonlopun tarjoavan tiukan haasteen.

– Meillä on aika tshekkiläispainotteinen alku. Pelasimme Pardubicea vastaan ja nyt tulee Třinec ja Vitkovice. Tosi taitavia ja kamppailuvalmiita ja joukkueita, isoja karpaaseja vastassa. He pelaavat hieman erilaista kiekkoa, mihin Suomessa on totuttu. Trapia oli vastassa ensimmäisessä pelissä. Sitten kun kamppailuita tulee, pitää olla tosi valmiina ja olla hyvät ”box-outit”, ja keskustaa pitää puolustaa. Pään pitää liikkua, sillä siellä on todella taitavia yksilöitä. Aika hienoja syöttölinjoja löytyy, eli pitää olla puolustuksen kautta ytimessä ja sitten koitamme itse pitää vauhtia yllä, Friman ennakoi tulevaa.

Ilves- Třinec pelataan perjantaina Tampereen Nokia Arenassa kello 19.

Elisa Viihde Viaplay näyttää kauden kaikki CHL-ottelut. CHL-studioita on luvassa runkosarjassa jokaisen suomalaisjoukkueen kotiotteluista sekä finaaleista. Muut mahdolliset studiot riippuvat suomalaisjoukkueiden menestyksestä.

Lähde: CHL:n tiedote